27.10.2016

Снизхождение: 3,8 г. затвор за шофьора, прегазил Ина на зебра

Бургаският апелативен съд намали с една година присъдата на шофьора Мариян Ламбов, който прегази с камион на пешеходна пътека в града 28-годишната Ина Симеонова. На първа инстанция, след като призна вината си и делото мина по реда на съкратеното съдебно следствие, той получи 4,8 години затвор. Сега апелативните магистрати обаче проявиха снизхождение и прецениха, че той трябва да изтърпи наказание от 3,8 г. лишаване от свобода. Съдът все пак увеличи срока, в който професионалният шофьор няма да може да управлява автомобил- 4 години. Решението не...

Още

Парашкева замина в Малта, наду корема, но я тикнаха в затвора

Бременна българска джебчийка, осъдена на 16 месеца затвор през август, получи намаляване на присъдата в резултат на обжалване, съобщава Фокус, цитирайки вестник Malta Today. 

Рекордна година за туризма очаква министерството

Конфликти, изострено международно положение, терористични атаки, напрежение между отделни държави. Тези иначе изключително неприятни глобални и регионални фактори се оказаха стимулиращи за българския туризъм. На фона на временно охладнелите отношения между Русия и Турция, политическите проблеми в последната и отслабналата сигурност в дестинации като Египет, Тунис и др., българското Черноморие се оказа по-привлекателно от всякога за организираните по-нискобюджетни западноевропейски туристи. След...

Цецка Цачева: Имаме нужда от независим съд - от бързина и справедливост в правораздаването

По думите на Цачева в новия европейски бюджет България получава повече средства в областта на земеделието, което показва, че се отчитат усилията на нашата страна.

Сесията на БФБ приключи без особена динамика

SOFIX се понижи с 0,10%, но запази върховите нива

Владо Николов: 72 отбора ще участват в Скаут лигата през тази година

"За първи път в проекта ще участват 72 отбора, родени след 2003 година – 36 при момчета и 36 при момичета, разделени в шест региона из цялата страна. Провеждането на турнирите ще започне в края на ноември с двубоите при момичетата.