23.10.2016

Малдивите напускат Общността на нациите

Правителството на Малдивите обяви, че ще напусне Общността на нациите, в която участват преди всичко бивши британски колонии, пише Daily Mail. Основната причина за този ход са предприетите наказателни действия срещу страната въпреки прогреса, направен от нея, за засилване на демократическите институции.От Министерството на вътрешните работи отбелязаха, че решението за напускането е било трудно, но неизбежно.

Още

Daily Mirror: Малдивите напускат Общността на нациите

Правителството на Малдивите обяви в четвъртък, че ще напусне Общността на нациите, в която участват преди всичко бивши британски колонии, пише Daily Mail. 

Паника или военна подготовка превзе Евросъюза? Реформират „бойните групи” за защита на общността

Военните министри на страните от ЕС обсъждаха въпроса за реформирането на „бойни групи“ на днешната си неофициална среща в Братислава. Това разкри пред агенция РИА-Новости дипломатически източник в Брюксел, цитирани от БГНЕС.

Евросъюзът обсъжда реформирането на „бойните групи“ за защита на общността

Военните министри на страните от ЕС обсъждаха въпроса за реформирането на „бойни групи“ на днешната си неофициална среща в Братислава.Това разкри пред агенция РИА-Новости дипломатически източник в Брюксел.

Путин с важна новина за бъдещето на Общността на независимите държави

Русия подкрепя идеята за оптимизация на работата на органите на Общност на независимите държави (ОНД) и изключването на дублиращи функции у тях, заяви президентът на Русия Владимир Путин на заседанието на срещата на ОНД в тесен формат, предава РИА Новости.

Лидерите на ЕС разработват "пътна карта" за бъдещето на общността

Лидерите на ЕС се споразумяха за шестмесчна пътна карта за връщане на доверието на гражданитеЛидерите на ЕС приеха шестмесечна пътна карта, целяща преодоляване на обществените опасения от миграцията, тероризма и икономическата и социална несигурност на преговори, в които не участваше британският им колега, предаде ДПА."Въпреки че една страна реши да напусне, ЕС остава необходим за останалите от нас", заявяват 27-те лидери в обща заключителна декларация, цитирана от ДПА. Те подчертават, че "са решени да превърнат съюза в успех".