25.10.2016

Борис Джонсън заговори за военна операция в Сирия

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че трябва да се разгледа възможността за военна операция в Сирия. „Уместно ще бъде да разгледаме всички динамични възможности, военни възможности. Трябва да сме реалисти кое ще бъде ефективно и какъв ще е крайният резулт

Още

Борис Джонсън убеден: Асад и руснаците не могат да спечелят войната в Сирия

САЩ и Великобритания разглеждат възможността от въвеждане на икономически санкции против Сирий и Русия заради изострянето на ситуацията около Алепо, обявили Джон Кери и британският му колега Борис Джонсън.

Борис Джонсън призова за военна операция в Сирия

  Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че трябва да се разгледа възможността за военна операция в Сирия, предаде БГНЕС. „Уместно ще бъде да разгледаме всички динамични възможности, военни възможности. Трябва да сме реалисти кое ще бъде ефективно и какъв ще е крайният резултат. Не можем да правим нищо без коалиция, без сътрудничество с американците. Мисля, че още сме много далече от това, но не значи, че разговори не се водят, защото, разбира се, такива има”, посочи Джонсън. „Мнозинството хора, включително Джон Кери усещат, че процесът на преговори с руснаците на практика се оказа в задънена улица. В неделя ще обсъдим всички достъпни за нас, за Запада възможности.”, изтъкна първият британски дипломат. „Няма да се преструвам, че отговорът е лесен, защото такъв няма… Но не можем да допуснем това да продължава вечно, не можем да стоим и просто да гледаме как Алепо се превръща в пепел, трябва да направим нещо”, подчерта Джонсън. Според ръководителя на Форин офис възможност за Великобритания остава и засилване на санкциите срещу ключовите играчи в сиийския конфликт, които подкрепят президента на Сирия Башар Асад. Джонсън съобщи, че тази тема ще се обсъжда на 16 октомври в Лондон на среща на външните министри на Великобритания, Франция, Германия и държавния секретар на САЩ. 

Борис Джонсън: Не трябва да храним напразни надежди за безполетна зона в Сирия

Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви, че не трябва да се „хранят напразни надежди“ относно въвеждането на безполетна зона в части от Сирия, за да се предотвратят руски и сирийски правителствени въздушни удари по град Алепо, предаде Ройтерс. „Трябва да ви кажа, че на този етап е жизнено важно да не храним напразни надежди.

Борис Джонсън призовава за протест пред руското посолство заради Сирия

Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън призова за мирни активисти да излязат на протест пред посолството на Руската федерация в Лондон, съобщава AFP, цитирана от "Фокус".

Борис Джонсън: Бомбардировките в Сирия правят мирните преговори невъзможни

Въздушните удари по болници в Сирия са военни престъпления, които правят възобновяването на мирните преговори невъзможно, заяви днес британският министър на външните работи Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс и "24 часа".

Борис Джонсън каза защо мирните преговори за Сирия са невъзможни

Въздушните удари по болници в Сирия са военни престъпления, които правят възобновяването на мирните преговори невъзможно, заяви днес британският министър на външните работи Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.