27.10.2016

Повече от 3000 мигранти е депортирала Австралия от началото на 2016 г.

  Близо 8000 мигранти от Близкия изток и Северна Африка са напуснали територията на Австрия през първите девет месеца на годината, съобщи БГНЕС. Извън пределите на страната са заминали 7826 души. От тях 3311 са били депортирани принудително, а 4515 са си тръгнали доброволно. Според властите половината от депортираните са били предадени на други страни от Европейския съюз в рамките на Дъблинското споразумение за прием на бежанци. Според данните на Виена от началото на годината 34 657 души са подали заявления с искане за убежище в Австрия. Разрешение са получили 28 298 човека. По този начин капацитетът за прием на мигранти в страната е изчерпан на 75% за периода от януари до септември. Този март правителството във Виена заяви, че през 2016 г. ще даде статут на бежанци на максимален брой от 37 500 мигранти. След достигането на тази бройка може да бъде въведено извънредно положение, което да включва и затваряне на границите.

Още

Четирима души загинаха при инцидент с атракция в увеселителен парк в Австралия

Трагичен инцидент в увеселителен парк в австралийския град Куийнсленд - двама мъже и две жени са загинали, докато се возели на една от атракциите. Новината беше потвърдена от управата на парка "Дриймуърълд" - най-големият в Австралия, предаде БНТ.  Четиримата загинали са се возели на високоскоростна лодка, която се движи по изкуствена река. Съоръжението развива до 45 км/ч и има остри завои и бързеи. Все още не е известно какво е довело до фаталния изход. Увеселителният парк е затворен за посетители, а по случая е започнало разследване.  

Четирима души загинаха при инцидент в увеселителен парк в Австралия

Две жени и двама мъже загинаха днес при нещастен случай в популярен тематичен парк на източното крайбрежие на Австралия, предадоха ДПА и АП. 29 ранени в британски увеселителен парк Четиримата са плавали с кръгли надуваеми лодки по изкуствена бързо течаща река в парка "Дриймуърлд", каза говорителката на парка в щата Куинсланд. Тя допълни, че не знае причината за трагичния инцидент. От щатската полиция съобщиха,...

Трагичен инцидент в увеселителен парк в Австралия

Четирима души загинаха при инцидент в увеселителен парк "Дриймуърълд" в Куийнсленд, Австралия. Новината беше потвърдена от управата на парка. По непотвърдена информация, трагедията се е разиграла на едно от влакчетата.

Зверска катастрофа на Гран При в Австралия (видео)

Британският моторист Джон МакФи влезе в болница след невероятно тежка катастрофа по време на Гран При на Австралия. МакФи не успя да влезе правилно в завоя и задницата му занесе, което доведе до падането му на пистата. Следващият го моторист обаче, не успя да завие навреме и премина през тялото на британеца.  Състезанието бе прекратено, а МакФи е закаран в болница. По-късно той дойде в съзнание и животът му е извън опасност. ...

Крачлоу триумфира в Австралия

Британецът записа втора победа за сезона