23.10.2016

Много полезно: Как да намалим продължителността на месечния цикъл по здравословен начин (18+)

Нито една жена не иска да чака цяла седмица, че и повече, докато менструацията ѝ приключи! Има толкова приятни неща да се правят, а цикълът само пречи, пише zajenata.bg.

Още

Много полезно! Как да съживим връзката си?

Понякога любовта просто се изплъзва от връзката. Партньорите се отдалечават всеки в своите задължения и ежедневни проблеми. Близостта се разпада. Следва раздялата.

Много полезно! Какво да ядем вместо хляб?

Хлябът, особено белият, е консумиран от българите на почти всяко хранене. Освен полезни за здравето съставки, които ни носи насъщният, обаче е доказано, че води и до напълняване. Това е причината специалистите да препоръчват консумацията на пълнозърнест хляб и тестени изделия, които имат високо фибрено съдържание и могат да бъдат приемани дори и от хора, страдащи от диабет, пише gotvach.bg.

Много полезно! Какви подправки да сложим на лютеницата?

Почти всеки, който е пробвал истинска българска лютеница, си е облизал пръстите. Независимо дали е намазана на филия хляб, дали е поднесена като гарнитура към кюфтета или кебапчета или пък е смесена с вкусен зрял боб, тя си остава една от най-често консумираните консервирани храни. Ако искате да си направите обаче домашна лютеница е добре освен да си намерите подходяща рецепта да знаете и какви подправки обичайно се слагат в нея, пише gotvach.bg.

Много полезно! Как да оцелеем в офиса през лятото

Всеки около вас е заминал на почивка и качва морски снимки във Фейсбук, а вие сте в офиса и броите дните до мечтаната отпуска. Всички, които си пият ментата със спрайт на морето ви дразнят, а работата не ви спори. Все пак има начин, с който да направите работното място по-приятно през горещите летни дни, пише standartnews.bg.

Яйцето е един от най-универсалните продукти

  Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най-универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта. Освен, че е универсален продукт, то е и много полезно за консумация, но и за външно приложение в маските ни за лице и коса. Съдържа етерични протеини и е свързващо вещество в много рецепти. Но какво не знаете за яйцата, ви разказват от foodpanda, пише БГНЕС. Жълтъците съдържат витамин В комплекс, който е много полезен за мозъчните ни клетки. Яйцата се проверяват за дефекти чрез поставяне на ярка светлина. Това се нарича просветляване. Може да разберете дали едно яйце е добре сварено като го завъртите. Ако се върти без колебание то е твърдо сварено. Белтъците показват дали яйцето е прясно. Ако при пържене, белтъкът остане наситено бял, значи е по-старо. Яйцата помагат при махмурлук и премахват токсините. Съдържат витамини А, В12, D, рибофлавин, фолат, фосфор и хлор. Китай произвежда 40 на 100 от яйцата в света. Цветът на жълтъка зависи от това какво са яли кокошките. Яйцата не са само бели и кафяви. Някои от тях са сини, червено-кафяви и дори на петна. Една кокошка може да снесе до около 170 яйца на година.