25.10.2016

Четворен ръст на кандидати за саниране на блокове отчитат в Търново

Четворен е ръстът на регистрираните във Велико Търново сдружения на етажната собственост, кандидатстващи за безвъзмездно финансиране на саниране на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. От началото на 2016 г. до момента документи са подали 43 организации на собствениците спрямо 11 за цялата 2015 г.

Още

Безплатен домашен патронаж за родилки във Велико Търново

За пръв път в България родилки ще получават безплатна помощ. Идеята е на студенти и преподаватели от Велико Търново. Домашен патронаж от преподавател акушер-специалист и студент ще действа от началото на следващата година в подкрепа на младите майки в Старата столица.

Контрабанда в дамската чанта: €15 000 на Малкo Търново

Валутата била намерена в жена, пътувала към Турция

Търново отбелязва 831 години от въстанието на Петър и Асен

С празнична света литургия в църквата "Успение Богородично" във Велико Търново на Димитровден ще започне отбелязването на 831 години от въстанието на болярите Петър и Асен и възобновяването на българската държава. По-късно по Владишкия мост ще премине литийно шествие с иконата на св. Димитър до църква-музей "Св.

Митничари откриха контрабандна валута в дамска чанта на Малко Търново

Недекларирани 14 950 евро и 4800 турски лири конфискуваха митническите служители на пункта Малко Търново. Контрабандната валута на стойност около 32 000 лева е открита в дамска чанта на българска гражданка, която е пътувала с лек автомобил с българска регистрация от България за Турция, съобщиха от Агенция "Митници". При напускане на страната, пътничката е заявила на нашия митнически пункт, че не изнася никакви стоки или валута за деклариране. При последвалата проверка на превозното средство и багажа, митническите служители отрили в дамската й ч...

800 тона пясък, сол и айсмелт хвърлят срещу снега във Велико Търново

Над 800 т пясък, сол и химия ще хвърлят срещу снега тази година във Велико Търново. Огромните количества инертни материали вече са доставени и складирани в базата на "Нелсен Чистота", които са ангажирани със зимната поддръжка. В готовност са 10 снегорина, 8 пясъкоразпръсквача, 2 багера и 4 самосвала.

Красимир Каракачанов във Велико Търново: Мислете за кого гласувате!

Каракачанов заяви, че като върховен главнокомандващ на армията ще настоява цели подразделения да подпомагат Гранична полиция за охраната на българската граница. Ако се наложи, да се използва и сила и техника за недопускане за навлизане на големи групи нел