23.10.2016

Фондация „За Нашите Деца“ събира средства за комплекс за деца с увреждания и семействата им

Фондация „За Нашите Деца“ организира седмото издание на най-голямото си благотворително събитие Вечер на добродетелите. То ще проведе на 26-ти октомври в Център за високотехнологични иновации „Джон Атанасов” на София Тех Парк. Каузата тази година е да се наберат средства за дейностите на Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално - здравни услуги на деца с увреждания и техните семейства.

Още

Фондация „За нашите деца“ събира средства за комплекс за деца с увреждания и техните семейства

Фондация „За нашите деца“ организира седмото издание на най-голямото си благотворително събитие - Вечер на добродетелите. То ще се проведе на 26-и октомври в Център за високотехнологични иновации „Джон Атанасов” на София Тех Парк. Каузата тази година е да се наберат средства за дейностите на Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално-здравни услуги на деца с увреждания и техните семейства. Центърът ще предлага дневна и почасова грижа за децата с увреждания, а в изграждането, освен дарители, участват и две ведомства. Повече по темата чуйте в репортажа на Евелина Стоянова в звуковия файл.

Петър Низамов-Перата в бронежилетка от границата: Не ме е страх, по-добре аз да имам проблеми, отколкото нашите деца  

Петър Низамов – Перата разкри защо се е заел с тежката задача да патрулира по границата, за да лови бежанци и да ги предава на полицията. Това се случи във „Втори план” по bTV. „Ловецът на бежанци” даде интервюто на последното заграждение между Турция и ЕС, където само след 1 километър е река Резовска, която пресъхва лятото и може да се преминава от нелегалните мигранти.   

Фондация "За нашите деца" ще проведе благотворителна "Вечер на добродетелите“

В София успешно премина семейният ден на добротворчеството в центъра за обществена подкрепа „Света София“. Инициативата е на фондация „За нашите деца“ и се проведе преди „Вечерта на добродетелите“, която ще бъде на 26 октомври. Фондацията покани скъпите си приятели, които подкрепят нашите усилия - всяко едно българско дете да живее в сигурна семейна среда, каза Иванка Шалапатова, директор на фондация „За нашите деца“. Шест бебета живеят в защитената къща, която е построена от фондацията и хората, които ги подкрепят, допълни още тя: Във всеки един момент в защитената къща живеят шест бебета, които поради различни причини не могат да бъдат със своето родно семейство. Нашата цел е с грижата на семейство, както и детегледачи, ние да направим всичко възможно престоят на децата да бъде като в истинско семейство. Каузата на „Вечер на добродетелите“ на нашето благотворително събитие е за набраните средства. С тях да превърнем дома в един модерен комплекс за ранно детско развитие, където ще помогнем на 400 деца с рехабилитация, емоционална и социална подкрепа. По думите на Шалапатова децата живеят в детската къща от 24 часа до 6 месеца. Важното е да се намери трайна семейна алтернатива, подчерта тя. Фондацията работи съвместно и със социалните институции. Репортажа можете да чуете в звуковия файл.

Така ли трябва да изглеждат нашите деца на 15 септември?

Потресаваща снимка се появи в една от групите за споделяне в социалната мрежа "Фейсбук" и предизвика всеобщо недоволство. Малко момиченце с букет в ръка очаква да влезе в клас на първия учебен ден в столично школо. Визията на момичето е меко казано...

Само в БЛИЦ! Потресаваща СНИМКА! Така ли трябва да изглеждат нашите деца на първия учебен ден?

Шокираща снимка се появи в една от групите за споделяне в социалната мрежа "Фейсбук" и предизвика всеобщо недоволство. Малко момиченце с букет в ръка очаква да влезе в клас на първия учебен ден в столично школо.

Благотворителен концерт "За нашите деца"

Благотворителен концерт в помощ на Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители" на фондация „За Нашите Деца“ ще се проведе в Пловдив от 16:00 часа в зала Тракарт. Организатор на концерта е най-голямата международна студентска организация AIESEC, клон Пловдив. В благотворителната инициатива ще вземат участие фолклорен танцов състав „Седенчица“, музикантите от Breaking Sunrise, а гостите ще могат да се насладят още на оперно пеене и балет. Билетите ще са на стойност 2 лв. Освен от тях, дарения за Центъра на фондация „За Нашите Деца“ ще се...