24.10.2016

Интернет кабел ще свърже Хонконг с Лос Анджелис

Google и Facebook се съюзяват в прокарването на подводен интернет кабел по дъното на Тихия океан

Още

Джеки Чан ще получи Оскар за принос към киното

Актьорът Джеки Чан ще получи Оскар за цялостно творчество за своя принос към киното, съобщи "Ройтерс". Наградата ще бъде връчена на специална гала вечеря в Лос Анджелис през ноември. 62-годишният Чан е известен с филмите си свързани с бойните изкуства. Най-популярните му роли са в "Карате кид", двете части на "Час пик" и "Смокинг". Кариерата на родения в Хонконг актьор започва, когато е на 8 години, като до момента е участвал в повече от 30 филма за бойни изкуства....

Джеки Чан ще получи почетен Оскар

  Екшън актьорът и майстор на бойните изкуства Джаки Чан е сред избраните да получат почетна награда Оскар, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на американската Академия за кинематографично изкуство и наука, пише ДАРИК нюз. Освен родения в Хонконг Чан, с почетни отличия за изключителни постижения и цялостен принос към киното ще бъдат удостоени документалистът Фредерик Уайзман, филмовата монтажистка Ан Коутс и кастинг режисьорът Лин Столмастър. Президентката на Академията за кинематографично изкуство и наука Шерил Бун Айзъкс определи избраниците за почетен Оскар като "истински пионери и легенди в занаята". Любимецът на публиката Джеки Чан е участвал в над 100 продукции и освен с бойните си умения, е известен и с комедийния си талант. Чан никога не е бил номиниран за Оскар, тъй като филмите му не са от типа, привличащ вниманието на киноакадемията. Наскоро 62-годишният Джеки Чан зае второто място след Дуейн "Скалата" Джонсън в годишната класация на списание Forbes за най-високоплатени актьори в света. Ан Коутс е печелила най-престижното отличие в света на киното за монтажа на лентата "Лорънс Арабски". Британската монтажистка е работила с известни режисьори като Сидни Лъмет и Ричард Атънбъро. Лин Столмастър е в бизнеса от 50-те години на миналия век и е бил кастинг режисьор на продукции като "Абсолвентът", "Цигулар на покрива", "Харолд и Мод", "Тутси". Фредерик Уайзман режисира документални продукции от 1967 г. Носителите на почетни Оскари ще получат отличията на церемонията за Наградите на губернатора, която ще се състои на 12 ноември в Лос Анджелис.

Джеки Чан взима „Оскар“

  Известният китайски актьор и майстор на бойните изкуства Джеки Чан ще получи "Оскар" за забележителни заслуги в развитието на кинематографията, предаде БГНЕС. Това обяви Американската академия на киноизкуството. Церемонията по връчването на наградата ще се състои на 12 ноември в Лос Анджелис. Джеки Чан е изпълнявал главните роли в над 100 филма. Той е известен с акробатичния си боен стил и комедийна дарба. Освен роденият в Хонконг призьор, „Оскари“ ще получат документалистът Фредерик Уайзмън, монтажистката Ен Коутс и режисьорката по подбора на актьорите Лин Сталмастер.