22.10.2016

Шефът на предизборния щаб на Клинтън смени отбора

Смених отбора. Гласувай за Тръм! Такова съобщение се появи на страницата в Туитър на шефа на предизборния щаб на Хилари Клинтън Джон Подеста в навечерието на поредния ден от кампанията в САЩ.

Още

Асен Асенов: Тръмп се нуждае от още привърженици, Клинтън бетонира подкрепата за себе си

Републиканският кандидат Доналд Тръмп успя да наелектризира милионите си привърженици, но не успя да направи достатъчно, за да спечели доверието на независимите избиратели, които са му абсолютно необходими, защото сегашната му подкрепа е около 40 на сто. Това каза в интервю за предаването "Събота 150" проф. Асен Асенов от университета „Джордж Вашингтон“. Според него, кандидатът на демократите Хилъри Клинтън не само е успяла да обедини разединените демократи, но и да убеди много независими избиратели да я подкрепят. Тя не само спечели дебата, но да убеди милиони избиратели, че може да бъде президент, изтъкна Асенов в коментара си за последния, трети по ред предизборен дебат в навечерието на президентските избори в САЩ. Престъпността расте, има расова и полова нетолерантност, има загриженост за достъпността на образованието и здравеопазването – така Асен Асенов очерта периметъра на въпросите, които вълнуват средния американец. Проф. Асенов уточни, че докато Тръмп е дал гръмки обещания за работата на тези системи, Клинтън е предложила не просто обещания, а доста подробна политика. В икономическия модул на дебата е забелязано класическо разделение на платформите между двете партии. Тръмп залага на стимулиране на производството чрез намаляване на данъци, най-вече за предприемачите. Клинтън оспорва тази идея, защото подобни похвати водят до много сериозно разслояване и увеличаване само на доходите на богатите, обясни Асен Асенов.Той допълни, че републиканският кандидат планира обновяването на летища, мостове и други инфраструктурни обекти, а Клинтън ще разчита на т.нар. умен и честен икономически растеж. Цялото интервю и анализа на последния кандидат-президентски дебат чуйте в звуковия файл.

Los Angeles Times: Тръмп води на Клинтън

Доналд Тръмп отново поведе на Хилъри Клинтън по популярност. Милиардерът се ползва с подкрепата на минимално количество американци повече спрямо...

Евакуираха централния предизборен офис на Клинтън заради писмо с подозрително вещество

Централният офис на предизборната кампания на Хилари Клинтън в Бруклин е бил евакуиран в петък вечерта, че след като служители намерили подозрително вещество в писмо, съобщава Агенция Фокус. Субстанцията били открита от двама служители, които отворили писмото в офиса в центъра на Манхатън, според полицейски източник. След това го занесли на 11-тия етаж в централния офис на предизборната кампания в центъра на Бруклин. Четирима души са имали контакт с веществото, а спасителната служба е наредила целият етаж да бъде евакуиран. По случая работят още Сикрет сървис и службата за реакции при извънредни ситуации. Все още не е ясно дали веществото е опасно.

Евакуираха щаба на Хилари Клинтън заради плик с подозрителен прах

Властите проверяват дали субстанцията е опасна

Половината републиканци не биха признали изборите при победа на Клинтън

Доналд Тръмп непрекъснато повтаря "Системата е опорочена", "Изборите са опорочени" и внушението му успешно достига до неговите симпатизанти, показва ново социологическо проучване на Reuters/Ipsos, проведено онлайн в периода 17-21 октомври. След като на последния дебат с Хилъри Клинтън той каза, че ще държи в напрежение американците за това дали ще признае резултата от изборите, само половината републиканци заявяват в допитването, че ще приемат кандидата на демократите за свой...