27.10.2016

Бездомни кучета потрошиха кола в Турция (ВИДЕО)

Собственикът на автомобил в северозападната турска провинция Сакария получава неприятна изненада, когато една сутрин намира колата си с разбита предна част, пише изданието „Daily Sabah", цитирано от NOVA.

Още

Километрични колони от камиони на пунктовете към Турция (ВИДЕО)

Над 12 километра е опашката от тирове на „Капитан Андреево”

В Турция са издадени заповеди за арест на 73 военни пилоти

Рано в четвъртък в Турция са били издадени заповеди за арест на 73 военни пилоти, предава Anadolu Agency, цитирана от "Фокус". Източници от силите за сигурност, пожелали да запазят анонимността си, заявиха, че разследването се провежда в 17 провинции в страната. Заподозрените: 71 от които са лейтенанти, се предполага,

Аштън Картър: Турция е желан участник в подготвяната офанзива за отвоюване на град Ракка

Турция е желан участник в подготвяната офанзива за отвоюване на град Ракка, който е бастионът на "Ислямска държава" в Сирия. Това заяви в Брюксел американският министър на отбраната Аштън Картър. Той се присъедини към високите оценки за турския принос в успехите на бунтовническите групи, изтласкали джихадистите от сирийско-турската граница и по-конкретно в отвоюването на град Дабик .Затова, според Картър, трябва да се работи заедно с турските сили в по-широк план и по-дълбоко в територията на Сирия. Картър разговаря с турския си колега  Фикри Ъшък в рамките на срещата на военните министри от НАТО в Брюксел.Междувременно полицията в Истанбул предприе тази сутрин операция срещу предполагаеми поддръжници на групировката "Ислямска държава". Екипи за борба с тероризма извършват обиски в жилища в няколко квартала на града. 

Аштън Картър: Турция е желан участник в подготвяната офанзива за отвоюване на Ракка

Турция е желан участник в подготвяната офанзива за отвоюване на град Ракка, който е бастионът на "Ислямска държава" в Сирия. Това заяви в Брюксел американският министър на отбраната Аштън Картър. Той се присъедини към високите оценки за турския принос в успехите на бунтовническите групи, изтласкали джихадистите от сирийско-турската граница и по-конкретно в отвоюването на град Дабик .Затова, според Картър, трябва да се работи заедно с турските сили в по-широк план и по-дълбоко в територията на Сирия. Картър разговаря с турския си колега Фикри Ъшък в рамките на срещата на военните министри от НАТО в Брюксел.Междувременно полицията в Истанбул предприе тази сутрин операция срещу предполагаеми поддръжници на групировката "Ислямска държава". Екипи за борба с тероризма извършват обиски в жилища в няколко квартала на града. 

Воеводи, за Турция сте на гол тумбак - чифте пищови

Изборният кодекс вече е променен – и на второ четене. Това стана след светкавични действия на парламента в рамките на една седмица. Коментар на редактора Една от главните точки на политическата буря в чаша вода беше броят на изборните секции зад граница. Вече в страните

Турция няма да преустанови военната си операция в Северна Сирия

Турция няма да преустанови военната си операция в Северна Сирия, въпреки предупрежденията от съюзниците на сирийския президент Башар Асад. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че поддържаните от страната му бунтовници са били атакувани вчера, но това няма да спре „борбата ни“ срещу групировката „Ислямска държава“. По-рано командир от коалицията, включваща „Хизбула“, иракски милиции и ирански подразделения, предупреди турците да не се приближават до Алепо. Чавушоглу посочи, че целта на операцията е контролираният от джихадистите град Ал Баб близо до турско-сирийската граница.