27.10.2016

Съдът в Хасково отложи делото срещу бившия кмет Георги Иванов

  Хасковският окръжен съд отложи делото срещу бившия кмет Георги Иванов заради искането на неговите адвокати за отвод на двамата прокурори от Хасково, предаде БГНЕС. Според защитниците обвинителният акт е на пловдивски прокурор и е редно той да го отстоява в съда. В тази посока се изказа и Георги Иванов, който посочи, че половината от документите от до съдебната фаза липсват, а те го оневиняват. Обвинителният акт е написан от прокуратурата в Пловдив, където се водеше разследването. Обвинението е, че в качеството си на длъжностно лице, противозаконно, в нарушение на Закона за устройство на територията, е дал разрешение за разрушаване на сграда - културна ценност, обявена за паметник на културата. Става дума за сградата на бившия затвор в Хасково, която е била разположена на 417 кв. м, построена през 1892 година. От държавното обвинение считат, че постройката е обявена за паметник на културата със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“. На заседанието днес се очаква показания да дадат близо 30 свидетели.

Още

Пламна шоурумът за ретро автомобили на екскмета на Хасково Георги Иванов

Шоурумът за ретро автомобили на бившия кмет на Хасково Георги Иванов пламна рано тази сутрин. В сградата край пътя между Хасково и Димитровград са обгорели и няколко ретро автомобила. Пламъците са лумнали около 4:40 часа, когато е подаден сигнал на спешния телефон 112, казаха от противопожарната служба в Хасково. Веднага на място са изпратени 3 екипа огнеборци, които потушили пламъците. Въпреки бързата реакция на пожарникарите, огънят е нанесъл големи щети на сградата, унищожени са и няколко автомобила. Все още не е ясно какъв е размерът на пораженията. Тази сутрин в ретро салона беше и големият син на кмета – депутатът Станислав Иванов. Пред репортер той заяви, че някои от пожарникарите са му казали, че това е умишлен палеж. Народният представител от Хасково обаче беше много скептично настроен към разкриването на извършителите на пожара. "Ще установят виновника, колкото „хванаха” обирджиите на пощата", лаконично коментира той. Разследващите работят по няколко версии за пожара. От полицията обещаха подробности по-късно. /БГНЕС

Запалиха шоурума на бившия кмет на Хасково Георги Иванов, изгоряха ретро коли

Шоурумът на бившия кмет на Хасково Георги Иванов пламна рано тази сутрин, съобщи haskovo.net. В сградата край пътя между Хасково и Димитровград са обгорели и няколко ретро автомобила. Пламъците са лумнали около 4:40 часа, когато е подаден сигнал на спешния телефон 112, казаха от противопожарната служба в Хасково.

Дадоха на съд бившия кмет на Хасково Георги Иванов

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Окръжен съд-Хасково обвинителен акт срещу Георги Иванов за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на община Хасково, противозаконно е дал разрешение за разрушаване на културна ценност, като е последвало престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов на съд

Обвинението е в това, че противозаконно е наредил да бъде премахната сградата на бившия Хасковски затвор

Само в БЛИЦ! Жестоко предателство в разгара на изборите! Скандалният екскмет на Хасково и неговият син депутат предадоха синята идея в полза на ген. Радев!

Задкулисието доказа ясно, че по време на избори няма кауза, а пари, пари и само пари. Поредното доказателство се яви в лицето на скандалния бивш кмет на Хасково Георги Иванов и неговия син Станислав, който напусна парламентарната група на Реформаторския блок. Баща и син предадоха синята идея, за да се врекат във вярност на кандидата на левицата генерал Румен Радев, научи БЛИЦ.

Отложиха делото срещу бившия кмет на Хасково

Хасковският окръжен съд отложи делото срещу бившия кмет Георги Иванов заради искането на неговите адвокати за отвод на двамата прокурори от Хасково, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.