21.10.2016

Яжте броколи 3 пъти седмично. Здравето ви зависи от това!

Яжте броколи 3 пъти седмично. Здравето ви зависи от това!

Още

Пластмасовите бутилки и опаковки могат да бъдат опасни за здравето

Пластмасовите бутилки и опаковки за храни могат да бъдат опасни за здравето, съобщава bTV.  Кои са най-популярните типове и какво означават символите по тях? Според вложения материал пластмасовите изделия са седем основни типа, маркирани с цифрите от 1 до 7, разположени в триъгълник. Тези символи, освен друго, показват,

Най-големите заблуди за здравето, в които вярваме

Често сами или с помощта на различни мними експерти се въвеждаме в самозаблуда. Понякога спорни факти набират такава популярност, че цели общества започват да им вярват. Това важи за всички сфери на живота, но най-често за новата световна мания – здравословния начин на живот. Представяме ви най-големите заблуди за здравето, в които всички вярваме.

17 случая на отровени животни в Източните Родопи, има опасност и за здравето на хората

В Източните Родопи са установени 17 случая на отровени животни, заяви Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците. Човекът, който е поставил отровата около село Стражец, все още не е известен, но се предполага, че е животновъд и по този начин се опитва да защити добитъка си от нападения на вълци. Терзиев беше категоричен, че животът и здравето на хората и животните е застрашен. Това не е начинът. Последствията могат да бъдат трагични. Отровата не спира дотам – до първия консуматор. Тази отрова попада в околната среда и влиза в самия кръговрат на самото място. Тя попада не само в почвата, тя попада във водата, в тревата, която по-късно пониква. Останалите домашни животни отиват на това място и се хранят. Когато е с дълъг разпад отровата, когато е много токсична, както ние предполагаме, тя може да попадне в други домашни животни и те също могат да бъдат отворени. 

Повече злокачествени заболявания през 2015 г., според доклад за здравето ни

Според данните от доклад за здравето на нацията ни заболяванията от злокачествени образувания през 2015 година са нараснали, като най-много са случаите на рак на млечната жлеза. Документът беше разгледан днес от Министерския съвет.

Розов изтребител за здравето на жените

Военен изтребител от Втората световна война беше боядисан в розово, съобщи CNN. Изтеглен от служба Grumman F9F-8 Cougar беше боядисан в розово, като част от кампания срещу рака на гърдата. Той е изложен на борда на разрушителя  USS Lexington в Тексас. Изтребителят ще е там до края на месеца. Той няма да остане розов за постоянно. Използвана е боя с временно действие. Самият разрушител е изтеглен от армията през 1991 г. и в момента се използва като военен музей. Cougar е в пика на славата си през 50-те години на миналия век. Тогава той е използван от най-добрите пилоти на САЩ. Произведени са 2000 такива самолети.   ...