23.10.2016

Германски съд одобри сделката за свободна търговия между ЕС и Канада

Конституционният съд в Карлсруе отхвърли искането на няколко организации за блокиране на споразумението CETA

Още

Канада се надява споразумението за свободна търговия с ЕС да бъде спасено

„Завършихме преговорите по много добро споразумение и Канада е готова да подпише това споразумение“, заяви в събота пред репортери канадският министър на търговията Кристия Фриланд в Брюксел в компанията на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, предава Huffington Post. „Сега топката е в полето на Европа и е време Европа да свърши работата си“, добави Фриланд.

Валония не отстъпи, въпреки натиска на ЕС и отказва да приеме споразумението с Канада

След спешни разговори шефът на Европарламента Мартин Шулц заяви, че има надежда сделката да бъде подписана в четвъртък. От подписването на СЕТА зависи отпадането на визите за България и Румъния за Канада от 2017 година.

Валония не отстъпва за сделката с Канада

Дават надежда за параф до дни Усилията за спасяване в последната минута на търговската сделка между Канада и ЕС не се увенчаха с успех. Белгийската област Валония не отстъпи въпреки натиска и отказва да приеме споразумението. Все пак в събота беше изразена надежда, че сделката за свободна търговия между Канада и Европейския съюз (СЕТА) може и да

Споразумението за свободна търговия с Канада може да бъде подписано в четвъртък

Председателят на Европарламента проведе ударна серия срещи в опит да спаси споразумението

Споразумението между Канада и ЕС може да бъде подписано

Днес Мартин Шулц проведе поредица от срещи в опит да го спаси

Търговското споразумение ЕС-Канада е до финалната права

За разлика от споразумението за свободна търговия със САЩ, което засега изглежда ще чака новата администрация в САЩ и нови преговори, канадското е до финалната права. Какви ползи обещава официалната информация за него, какви са страховете и как стана заложник на един регион в една страна членка?