29.10.2016

Откриха сърце от древни звезди в Млечния път

Откриването на звездите в центъра на Млечния път навежда на мисълта, че галактиката е формирана от сливане на първични звездни купове

Още

Учени направиха подробна карта на Млечния път

Картата показва разпространението на водород в галактиката и може да обясни как се формират звездите

Астрофизици създадоха най-точната и подробна карта на Млечния път

Учените са работили с данни от два радиотелескопа

Учени създадоха най-детайлната водородна карта на Млечния път

Чрез два от най-големите конфигурируеми телескопи, учени създадоха най-обстойната карта на галактиката Млечен път. Картата носи името HI4PI и е произведена, използвайки информацията от радио телескопите Max-Planck, намиращ се в The post Учени създадоха най-детайлната водородна карта на Млечния път appeared first on IDG.

Астрономи с уникална находка в центъра на Млечния път

С помощта на инфрачервения телескоп VISTA на Европейската южна обсерватория астрономи откриха куп от древни звезди в центъра на Млечния път, съобщи ЮПИ. За пръв път звезди тип RR Lyrae са открити в нашата галактика.

Астрономи откриха древен звезден куп в центъра на Млечния път

С помощта на инфрачервения телескоп VISTA на Европейската южна обсерватория астрономи откриха куп от древни звезди в центъра на Млечния път. За пръв път звезди тип RR Lyrae са открити в нашата галактика.

Сегментът от Млечния път, в който се намираме, се оказва 4 пъти по-голям, отколкото се смяташе

Частта от Млечния път, в която се намира нашата Слънчева система е четири пъти по-голяма, отколкото астрономите смятаха по-рано. В публикувано в списание Science Advances тази седмица ново изследване се казва, че звездите, газ и прах, съставляващи т.нар.