26.10.2016

Василева: Няма критично покачване на нивата на реките

Няма критично покачване на речните нива у нас, заради обилните валежи от последните няколко дни, съобщи министърът на околната среда Ивелина Василева. По думите й максималният обем на валежите е бил в рамките на 25 до 35 литра на квадратен метър, което е създало проблеми в някои населени места, но там са нужни допълнителни усилия от страна на местната власт за поддръжка на отводнителните системи. Проверяват състоянието на язовирите в страната "В района на Източнобело...

Още

Св. Несторова: Ако искаме КФН да е независима, няма как това да се случи без съответните разходи

Досега животозастрахователните компании плащаха 15 000 лева, а сега се предвижда да плащат 100. Докато общозастрахователните компании плащаха 60 000,  а сега също се предвижда да плащат 100 000.  Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ председателят на Асоциацията на застрахователите Светла Несторова по повод намерението на КФН да увеличи драстично таксите, за да се издържа сама: Не е приятно да има петкратно увеличение, но, от друга страна, беше очакван и доста логичен ход. Комисията е създадена като независим орган и, ако искаме тя да е независима и да изпълнява функциите си, за да имаме добре регулиран пазар, няма как това да се случи без съответните разходи. В интерес на истината, комисията в момента е с много силно ограничен ресурс – и човешки, и експертен, и като материално-техническа база. Съгласете се, че ако искаш да надзираваш една многомилиардна индустрия – само застраховането има около 1.5 млрд. лв. оборот, а пенсионното осигуряване е в пъти повече- много трудно можеш да правиш това, на практика почти без хора, почти без материално-техническа база, без съответните ресурси. Несторова не се ангажира с прогноза дали и с колко ще се увеличат  крайните цени на застраховките заради повишението на таксите. Най-малките застрахователи ще плащат 5 пъти по-ниска такса и са защитени от шока, допълни тя.

Филип Хамънд каза кои българи няма да бъдат проверфявани на границата след "Брекзит"

Британският министър на финансите Филип Хамънд заяви, че „няма възможност“ миграционният контрол след Брекзит да се отнася до работниците от страните от ЕС, които са висококвалифицирани, пише The Guardian. Министърът заяви, че гласоподавателите са загрижени, че чуждестранните работници взимат „нискоквалифицираните работни места“, но не и от висококвалифицираните.

Няма да повярвате какво откриха учените за големите мускули, ето до какво водят те

Повишаването на мускулната сила подобрява мозъчната функция при хора с проблемна памет, сочи изследване на Университета на Сидни. Проучването било проведено сред 100 души на възраст между 55 и 86 години с леки когнитивни нарушения.

Стефан Гамизов: Няма разлика между Пеевски и Прокопиев

Отвратително ми е да го кажа, но както Пеевски направи Орешарски премиер, така и Прокопиев направи Плевнелиев президент. Това написа в профила си във Фейсбук анализаторът Стефан Гамизов. Няма разлика в методите на Пеевски и Прокопиев от гледна точка на забогатяване, освен в по-лицеприятното поведение на Прокопиев от дипломатическа и псевдоинтелектуална гледна точка. Ако Пеевски е бактерия разяждаща общественият морал, то Прокопиев е вирус убиващ имунната система на обществото. Не очаквам много хора да ме разберат, но накрая ще се окажа повече от прав и за двамата и не само за тях. Дали ще служиш на Путин и/или Ердоган или ще си слуга на западна корпоративна престъпност е все едно и също нещо. Все си убиец на общественият интерес и морал......

Няма напрежение между работодателите и КТ "Подкрепа"

Недостатъци в комуникацията е причината преговорите между работодателите и КТ "Подкрепа" да не се състоят. Това заяви президентът на синдиката Димитър Манолов в предаването "Още от деня"