27.10.2016

Просветното министерство проверява скандала в Медицинския университет

Просветното министерство ще направи проверка на законността на свикването на Общото събрание на Медицинския университет. Това каза днес министър Меглена Кунева. Според нея законът трябва да се спазва включително и всички гаранции за публичност и редовно призоваване на Общото събрание. Преди два дни това събрание избра за нов ректор проф. Виктор Златков вместо досегашния проф. Вихра Миланова.

Още

Скандалът с Медицинския университет е заради пари, власт или за жени 

"Дали се притеснявам или не, не е важно, по скоро тези, които правят скандалите в здравеопазването, трябва да се притесняват. Като потребител на медиите, оставам с много лошо впечатление от случващото се в Медицинския университет (МУ), когато гледам и слушам". Това заяви в ефира на bTV бившият служебен министър на здравеопазването Мирослав Ненков. 

Мирослав Ненков: Медицинският университет е много по-голяма институция от отделните скандали

„Той е много по-голям от който и да е единичен професор или ректор”, добави Ненков

Студенти обвиняват Медицинския университет в Пловдив в дискриминация

Чуждестранни студенти обвиняват в дискриминация ръководството на медицинския университет в Пловдив. В анонимно писмо, разпратено до медиите, в което младежите се представят като студенти от Англия, се твърди, че им се налага да стоят прави или по земята заради недостатъчния брой места в аудиториите и университетските библиотеки. От висшето училище отричат тези твърдения.

Акад. Ваньо Митев се оттегля от Медицинския университет в София

Акад. Ваньо Митев се оттегля от поста първи зам.-ректор на Медицинския университет в София, длъжност, която заемаше досега. Очаква се във вторник следващата седмица на ректорски съвет да бъде гласувано и закриването на самата позиция.

Отхвърлиха 2 от жалбите на Медицинския

Административният съд София-град е отхвърлил две от жалбите срещу легитимността на проведеното на 11 октомври общо събрание на Медицинския университет. Тогава се събраха противниците на проф. Вихра Миланова, организирани от бившия ректор акад. Ваньо Митев. Те избраха за нов ректор бившия шеф на “Майчин дом” проф. Виктор Златков.

Ето какво реши съдът за скандалите в Медицинския университет

Софийският административен съд отхвърли всички жалби срещу легитимността на процедурата за избор на новия ректор на Медицински университет в София проф. Виктор Златков, пише Труд.