24.01.2017

Къщата на Хари Потър: Ваша е срещу $619 000

Вече няма нищо общо от времето на снимките на сагата

Още

10 начина да привлечете успеха на ваша страна

Късметът не е нещо, което някои хора имат, а други не. Мислите ли, че Бил Гейтс просто се събудил една сутрин като най-богатият човек в света?  Или пък вярвате, че Илън Мъск е създал първата Tesla само за една нощ? "Късметът“  може да е част от успеха, но упоритата работа, позитивното отношение и постоянството  са нещата, които превръщат талантливите хора в милиардери. От простия оптимизъм, до липсата на предразсъдъци, късметът ви чака зад ъгъла.  

Последният „Хари Потър” стана бестселър във Франция

  Момчето магьосник Хари Потър дотолкова замая младите читатели във Франция, че текстът на пиеса, в която е главен герой, оглави списъка с най-продаваните книги, въпреки че се предлага само на английски, съобщи БГНЕС. Последната творба за магьосника – „Хари Потър и прокълнатото дете” е написана от Джак Торн и режисьора Джон Тифани съвместно с „майката на Хари” Джоан Роулинг. Във Франция досега са продадени 36000 екземпляра от пиесата. Тя оглавява класациите и във Великобритания и САЩ. „Хари Потър и прокълнатото дете” вече се играе в лондонски театър. В нея Хари пораства, жени се и има три деца. В САЩ и Канада само за два дни са продадени повече от 2 милиона екземпляра от пиесата. „Хари Потър и прокълнатото дете” ще излезе на пазара, преведена на френски, на 14 октомври. 

Първи снимки на порасналия Хари Потър

В нета пуснаха първи снимки на актьорите, които ще изиграят порасналия Хари Потър и семейството му. Пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете" ще се играе пред публика за пръв път съвсем скоро - предпремиерата е на 7 юни в Англия.  Сам Клемент ще се въплъти в образа на "прокълнатото дете" от заглавието - Албус Сивиръс Потър, един от синовете на порасналия вече герой на магьосническия свят Хари Потър.  Попи Милър пък ще е зрялата вече Джини Потър - съпруга на Хари и малка сестра на добр...

Излезе осмата книга за Хари Потър, тълпи атакуват британските книжарници

Нова, осма по ред, книга за Хари Потър, бе пусната в продажба от днес. По тази причина от полунощ книжарниците по света минаха на нощен режим, на работа. Тълпи от почитатели на младия магьосник атакуват книжарниците. 140 книжарници на известната британска верига "Уотърстоунс" устройват тази нощ специални партита, посветени на книгите за Хари Потър. Числото на предварителните заявки за закупуване на книгата е шестцифрено, споделят от "Уотърстоунс". Очаква се това да бъде най-продаваната книга на годината за "Уотърстоунс". Новата книга на Джоан Роулинг "Хари Потър и проклетото дете" не е роман, а пиеса в две части за приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни. Последният роман за младия вълшебник "Хари Потър и даровете на смъртта" излезе през 2007 г. От книгите на Роулинг са продадени над 450 милиона екземпляра. Те са преведени на 78 езика. Филмите по тях спечелиха приходи от над 7 милиарда долара.

Даниъл Радклиф отказа да участва в новата поредица за Хари Потър

Британският актьор Даниъл Радклиф не изключи възможно завръщане в ролята си на Хари Потър. Актьорът, който е на 26 години, стана известен с главната си роля в лентите за детето магьосник. Първият филм от поредицата излиза през 2001 г., а последният десет години по-късно през 2011 г.  „Ще зависи от сценария“, посочи Радклиф по отношение на това дали е готов да се завърне в образа на Потър. „Обстоятелствата ще трябва да са изключителни. Но съм сигурна, че Харисън Форд е казал същото за Хан Соло, но вижте какво стана“, допълни Радклиф. Неговият колега Форд участва в поредния филм от поредицата „Междузвездни войни“почти 40 години след излизането на първата трилогия, в която взима участие.  „Така че засега казвам „не“, но си оставям вратичка за бъдещето“, допълни Радклиф.  Историята за Хари Потър ще бъде възкресена отново с постановката „Хари Потър и прокълнатото дете“, която ще се играе на „Уест енд“ в Лондон.

Джоан Роулинг няма да пише повече за Хари Потър

Джоан Роулинг потвърди, че повече няма да пише книги за Хари Потър. Авторката, която стана мултимилиардер след публикуването на поредицата, призна, че книгата по пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете" е последната история, която тя пише за магьосника. Изкуствен интелект написа абсурдно продължение на "Хари Потър" Книгата беше издадена на английски език в неделя - 19 години след публикуването на първата история „Хар...