21.10.2016

Обучават 35 младежи от Бургас за парамедици в спешния център на града

35 души ще имат шанс да получат професионална квалификация като парамедици и да започнат работа в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас. Обучението, което ще продължи в рамките на 6 месеца, ще бъде напълно безплатно по проект за интегриране и заетост на младите хора, финансирано от ОП "Развитие на човешките ресурси". Участниците в проекта, които са на възраст до 29 години, са общо 75, като за 35 от тях има осигурени стипендии по време на следването им. Системата на Спешната помощ в цялата страна има нужда от такива обучени кадри, подчерта за предаването "Преди всички" Валентина Добрева, ръководител на проекта: Нашият проект дава един изключителен шанс на младите хора, които се интересуват от тази професия, да получат един страхотен и безплатен шанс да получат реални умения в шестте месеца, в които те ще бъдат заети. Успешно завършилите ще получат свидетелство за парамедик трета степен, допълни доктор Асен Кардиев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас, който работи по проекта в партньорство с НПО "Международен алианс за развитие". Подробности чуйте в репортажа на кореспондента ни Даниела Костадинова в звуковия файл.

Още

Бивш гард на Очите със серия кражби от коли в бургаския „Славейков“

43-годишният Гроздан Балабанов е извършител на две кражби от коли за три дни в бургаския ж.к. „Славейков“. Той беше задържан до блок 63 в жилищния комплекс, като от него е иззето топче пико.

Американския военен кораб "Маунт Уитни" - флагманът на флотилията на НАТО, акостира в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Американският военен кораб „Маунт Уитни“ от състава на ВМС на САЩ акостира в Морска гара Бургас, пише Флагман.бг. Плавателният съд ще остане тук до утре. 

През 2017 Бургас става център за лечение на раковите болести

Нов корпус по химеотерапия и оборудване от последно поколение за "Радиохирургията" предстои да има Комплексния онкологичен център в Бургас. Това обяви кметът и допълни, че качественото здравеопазване е основен приоритет по време на третия му мандат. Със съдействието на общинските съветници отново ще бъдат гласувани средства за моредна техника в Онкодиспансера. Според главните обучители за работа със съвременната апаратура през последната година Бургас е станал предпочитан от пациентите в цялата страна център за лечение. "Бургаският онкодиспансе...

Дете на 1 година почина в болницата в Бургас, родителите подозират лекарска грешка

Момче на 1 година е починало във вторник в многопрофилната болница в Бургас след поредица от гърчове. Опечалените родители са убедени, че става въпрос за лекарска грешка, защото въпреки че носели документ, че детето няма епилепсия, лекуващите му давали медикаменти за епилепсия, показва репортаж на Нова телевизия. За 36 часа детето получило 8 последователни гърча, последният от които нанесъл тежки поражения върху сърцето и дихателните му пътища. В продължение на час и половина след...

Автомеле в Бургас! Мерцедес и Ровър катастрофираха до болница (СНИМКА)

Мерцедес S класа с бургаска регистрация и лек автомобил Ровър катастрофираха преди минути до спирката на МБАЛ Бургас в посока центъра, съобщава очевидец, цитиран от Флагман.бг. Двете коли са се блъснали странично, щетите са изцяло материални, пострадали няма.

Луда гонка в Бургас! Полицаи преследваха младеж с Опел

33-годишен мъж спретна див екшън с полицията в бургаския квартал Рудник. Вчера служители от Пето РУП-Бургас опитали да спрат за проверка Опел Вектра. Подали светлинен и звуков сигнал, но джигитът вместо да спре, увеличил скоростта и се отправил към ул. "Мургаш" със загасени светлини, съобщава "Флагман".