25.10.2016

Д-р Ваньо Шарков: Грешка в комуникацията е причината за вчерашния фатален случай

Грешка в комуникацията е причината за вчерашния фатален случай, при който мъж почина преди да дочака линейката в София. Това заяви в "Денят започва" заместник-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

Още

Ваньо Шарков: Вината за закъснялата линейка вчера е в Бърза помощ

Заместник-здравният министър Ваньо Шарков призна, че вината за закъснялата линейка вчера е в Бърза помощ. Мъж почина в София, заради това, че линейката не е отишла навреме. Първоначалната версия беше, че грешно е подаден адресът. Проверката на Министерството на здравеопазването установи, че грешката е в служител на Бърза помощ, посочи Шарков:Грешката е в приемането на адреса, а не в подаването на адреса. Това е случай, в който трябва да има наказан служител, затова че не си е свършил добре работата. Нека свърши всичко, и тогава ще разберем, кой как е наказан.

Телефонни въпросници ще преценяват спешните случаи

Грешка в комуникацията е причината за вчерашния фатален случай, при който мъж почина преди да дочака линейката в София. Това заяви в сутрешния блок "Денят започва" заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Той добави, че от министерството непрекъснато работят за подобряване на системата на спешна помощ, но това е бавен процес.

С телефонни въпросници ще преценяват спешните случаи

Грешка в комуникацията е причината за вчерашния фатален случай, при който мъж почина, преди да дочака линейката в София. Това заяви в сутрешния блок "Денят започва" заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Той добави, че от министерството непрекъснато работят за подобряване на системата на спешна помощ, но това е бавен процес.

Грешен адрес е причина за закъснялата линейка

Грешен адрес е причината за вчерашния случай, при който закъсняла линейка доведе до смъртта на човек в София преди два дни. Това заяви в ефира на БНТ зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. По думите му първоначално подаденият адрес се оказва, че го няма на въпросната улица, заради което започва търсене, което забавя екипа на Спешна помощ. „От години има недостиг на кадри в системата на Спешна помощ. Натоварването в системата е много голямо, а заплащането не е високо, обяви Шарков. По думите му втората причина за недостига на кадри са условията за труд – транспорта, линейките, апаратурата с която работят медиците. Зам.-министърът съобщи, че ще бъдат закупени 600 линейки по програмата за подобряване на инфраструктурата на Спешна помощ. По думите му до 2020 г. няма да има автомобил - по-стар от 5 г. „Създадена е работна група и проблемът с телефон 112 ще бъде решен“, каза Шарков. По думите му грешка е било закриването на спешния телефон 150 при създаване на телефон 112 у нас. Той даде за пример редица държави, в които аналогичният на телефон 150 номер е бил запазен....