27.10.2016

„Европа – моя любов“ или Europe – my love

Различен, нестандартен, никога епигон сам на себе си – художникът Борис Колев ни показва своето ново предизвикателство. В галерия „Стубел“ представя живопис, чието заглавие звучи като слоган: „Аз обичам Европа и Европа обича мен“. Това е една своеобразна препратка към капиталната творба на Йозеф Бойс: „Аз обичам Америка и Америка обича мен“. Със своите близо 35 самостоятелни изложби в страната, както и в Турция, Германия, Великобритания или Испания, се уверяваме как Борис Колев умее да трансформира пластическата си визия, като една хармония между глобални социални, политически, християнски модели и ценности. Това е един от философски настроените артисти, които чрез символи, метафори и реплики от историческото минало на изкуство ни помага да бъдем съвременни и даже авангардни наблюдатели на нашето време. От чистата живопис до фотографията, от платното до винила , чрез различни изобразителни кодове той ни развива една интересна и сложна естетика, която има нужда от размисъл. Изложбата в галерия "Стубел“ потвърждава това.

Още

Първа победа във ФИБА Европа за Рилски спортист

Тимът от Самоков надделя след продължение над Сигал (Прищина)

NRK: Не си струва да сърдим „руската мечка”, разполагайки войници от САЩ в Европа

Норвежките политици и военни са против разполагането на американски военни в страната, опасявайки се, че това ще разсърди „руската мечка”, се казва в текст на сайта на Норвежката радио-корпорация (NRK).

Европа има нужда от подкрепата на Турция, заяви германският външен министър

Европа се нуждае от подкрепата на Турция за постигане на прекратяване на огъня в Сирия и справяне с кризите в региона, заяви министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, предава Anadolu Agency, цитирана от "Фокус".

Зловеща статистика: БГ студентите източват банките ни и се изнасят в Европа

Българските студентите, които записват висше във Великобритания, през последните пет години са изтеглили заеми по около 12 млн. британски паунда годишно, за да финансират следването си. Това изчисли координаторът по проект „Световно образование“ Светлан Данев, цитиран от Монитор.

Европарламентът търси пътища сайтовете да са достъпни и за хора с увреждания

В ЕС искат да осигурят нормален достъп до Интернет и мобилни приложения и за 80-те милиона европейци, които имат проблеми със зрението. Вижте как може да стане това във видеото на EuroparlTV.