21.10.2016

Ще се окаже прав Бойко Борисов, че депутатите са едни безделници. Това работи за неговия имидж, нали той е всичко в тази държава

Така депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов коментира едномесечната ваканция на Народното събрание.

Още

Бойко Борисов: И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът (ОБНОВЕНА)

Премиерът вече очаква конкретни мерки, с които ЕС да ни помогне

Бойко Борисов: И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът

„С нашите съседи сме длъжни да пазим най-добри отношения”, допълни Борисов

Бойко Борисов: Тревогите ми са свързани с това при кого ще останат накрая мигрантите

Моите тревоги са свързани с това при кого ще останат накрая мигрантите, каза в интервю за Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Голямата цел, която ние трябва да имаме, е да направим така, че Турция да третира България по различен начин от всички страни в Европа, да не влезем в този конфликт, защото, ако Турция бъде обявена за несигурна държава, това означава всичко, което е минало за Европа, да бъде върнато в България, добави премиерът. По повод предадения от нашата страна на Турция издирван от Анкара за връзки с Фетхуллах Гюлен бизнесмен Абдулах Бююк, премиерът заяви:  Вярвам на това, което са направили МВР. Неприятно е, че са действали на ръба на закона. Възложил съм проверка на министър Румяна Бъчварова, ако има виновни, те ще бъдат наказани. 25 000 души сме върнали в Турция от началото на година по подобен начин, уточни той.Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България. И ние сме задължени, не казвам, че за да не им дам допълнителен повод, че това е било движещото, когато институциите са работили и са взимали такива решения. Но ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. С цената на, ако трябва, на всички ни да ни вземат главите.Така министър-председателят отговори на нападките на правозащитни организации по повод екстрадирането на Абдуллах Бююк в Турция.  Борисов каза, че ще приеме протестиращите срещу решението за АЕЦ "Белене" на разговор. Той отново повтори тезата си, че единственото решение за бъдещето на АЕЦ "Белене" е да стане частен проект през Агенцията за приватизация.  Ще възникнат три много важни въпроса и затова не ми е мисълта за кампанията за президент, каза Борисов на въпрос ще се кандидатира ли за президент:Ако днеска са президентските избори, те ще минат и ще заминат, ще възникнат три много по-големи въпроса от президентските избори, защото реалната власт е в кабинета. Първо, кой ще стане премиер, кой ще държи коалицията, и тази сплав от разнородни министри. При това мнозинство крехко в парламента – как ще се оправиме там, не съм готов, не съм готов дори да си мисля, че бих могъл да отида за президент.

Бойко Борисов: Моите тревоги са свързани с това при кого ще останат накрая мигрантите

Моите тревоги са свързани с това при кого ще останат накрая мигрантите, каза в интервю за Нова телевизия, премиерът Бойко Борисов. Голямата цел, която ние трябва да имаме, е да направим така, че Турция да третира България по различен начин от всички страни в Европа, да не влезем в този конфликт, защото, ако Турция бъде обявена за несигурна държава, това означава всичко, което е минало за Европа, да бъде върнато в България. Така министър-председателят отговори на нападките на правозащитни организации по повод екстрадирането на Абдуллах Бююк в Турция. Борисов каза, че ще приеме протестиращите срещу  решението на разговор. Той отново повтори тезата си, че единственото решение за бъдещето на АЕЦ "Белене" е да стане частен проект през Агенцията за приватизация. Ще възникнат три много важни въпроса и затова не ми е мисълта за кампанията за президент, каза Борисов на въпрос ще се кандидатира ли за президент

Бойко Борисов за ЦСКА: Водих се от това, което видях с очите си

"Чакахме футболните хора в ЦСКА, феновете и деятелите да намерят разбирателство - каза премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви. - Това не е наша работа. Водих се от логиката, от това, което видях с очите си. На бенефиса на Христо Стоичков, на финала за купата, когато ЦСКА спечели, видях само Гриша Ганчев. Не видях друг пред 40 000 зрители.

Бойко Борисов: Българските служби са свършили това, което е било необходимо

По повод българската следа, която се появи в разследването на атентата на истанбулското летище "Ататюрк" премиерът Бойко Борисов заяви в парламента, че българските служби са направили необходимото към онзи момент. Вече стана ясно, че чеченецът Ахмед Чатаев, сочен като един от организаторите на терористичното нападение, е бил задържан у нас при опит да премине в Турция. Бойко Борисов коментира: Това, което ме касае мен, е, че българските служби са свършили това, което е било необходимо. След това вече не искам да коментирам решенията на съда, защото те се водят и от конвенции, от международни спогодби, така че ако искат да отговорят, разбира се, обществото ще е доволно, но във всички случаи мога да коментирам по това време какво е направило правителството, в смисъл чрез неговите служби те са го задържали. Практиката показва, че всички, които по един или друг начин са засечени досега, българските власти са ги задържали тогава, когато е трябвало. Министър-председателят обяви, че е единствено и само за мирно решение на конфликтите. Той коментира въпроса с думите: "не можеш с война да постигаш мир".