27.10.2016

Над 100 миньори от Бобов дол остават под земята

Вече близо 48 часа над 100 миньори остават под земята в знак на протест срещу нередовно изплащане на трудовите им възнаграждения, намаляване на заплатите и орязване на придобивки като храна и транспорт.

Още

Нарушения в Мини „Бобов дол”

Много нарушения на трудовото законодателство в Мини „Бобов дол“ установи Инспекцията по труда, която направи проверка след протеста на миньорите от рудник „Бабино”. Установено е, че заплатите за март и април не са изплатени на време, а ваучерите за храна, които миньорите е трябвало да получат според договора си, не са били осигурени за времето от март до август месец. Проверката на Инспекцията по труда е установила още, че не са изплатени обезщетенията на уволнените работници и ръководството на мината дължи около 30 000 лева на 20 миньори.

Прокуратурата откри нарушения в Мини "Бобов дол"

Прокуратурата е установила редица нарушения в рудник "Бабино" при Мини "Бобов дол" - от неизплащане според договорения план на заплати, през липса на обезщетения за напуснали до начислени, но неясно дали платени социални осигуровки. Това се разбира от съобщение на държавното обвинение. Някои от констатациите вече са били съобщавани, а новата проверка, извършена от Окръжна прокуратура Кюстендил беше по повод стачката на миньорите. Според резултатите, изпратени на Инспекцията по труда,...

Бобов дол се готви за празника на града

Бобов дол празнува на 27 октомври. В 10.30 часа е предвидено да започне детско шоу, в 15 часа е тържественото заседание на ОС- Бобов дол, а в 15.30 часа започва празничен концерт с участието на местни самодейни състави от Бобов дол и Мало село, и децата от детските градини. Празничните обръщения на кметът Елза Величкова и председателят на ОбС Красимир Чаврагански ще бъдат в 17.30 часа. В 17.45 часа започва концерт с участието на Ирина Вълкова, Ивена и Васко Лазаров. Предвидени са и фойерверки.Всички прояви ще се проведат на сцената на амфитеат...

Изненада! Египтянин изскочи от вагон с въглища на гарата в Бобов дол

Египетски гражданин бе задържан на гарата в Бобов дол. Преди минути жепейци забелязали млад мъж да стои на перона и веднага сигнализирали на полицията.