29.10.2016

Bloomberg вещае финансов и социален крах в Канада съвсем скоро

Общият долг на канадците надхвърли брутния национален продукт (БНП) на страната и вече възлиза на $1 трлн 610 млрд, предава Bloomberg. За държава с една от най-стабилните икономики в света това предвещава крах във финансовата и социалната сфери. През последните 5 години БНП на Канада се е свил с $250 млрд и по данни за 2015 г. е $1 трлн 550 млрд.

Още

Държавите от ЕС приеха предложенията на Белгия за споразумението с Канада

Държавите от Европейския съюз са приели единодушно тази вечер поставените от Белгия условия за сключването на търговското споразумение с Канада, съобщи БТА, като се позова на източници от Съвета на министрите. По-рано в петък регионалните белгийски власти също окончателно утвърдиха променените текстове. Тези две успоредни процедури отварят изцяло пътя към сключването на споразумението. Белгия постигна споразумение с Валония относно договора между ЕС и Канада Очаква с...

Сътресенията около сделката с Канада - тревожен сигнал за европейския елит

Свадата от тази седмица отново повдигна въпроси за силата на блока

Валония гласува "за" търговското споразумение с Канада

Парламентът на белгийския регион Валония гласува в подкрепа на споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада. 58 депутати бяха "за", а само петима - "против", предаде Ройтерс.По-късно днес се очаква да гласуват и парламентите на столичния регион Брюксел и на френската общност. Там, както и във Валония, доминират социалисти. Ако и те гласуват "за", федералното правителство на Белгия ще може да одобри споразумението с Канада.Всичко това стана възможно, след като вчера премиерът Шарл Мишел се договори с противниците на СЕТА в Белгия за анекс към споразумението, с който се дават гаранции за защита на фермерската продукция и се предотвратява доминация на международните компании над правителствата.

Парламентът на Валония е одобрил споразумението между ЕС и Канада

Парламентът на белгийския регион Валония в петък е одобрил споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада, предава AFP. В парламента в град Намюр, намиращ се южно от Брюксел, 58 депутатите са подкрепили договора, а петима са гласували против. Така Валония стана първия ...

Парламентът на Валония одобри споразумението между ЕС и Канада

Местните депутати подкрепиха CETA, след като бяха договорени допълнителни условия към споразумението

ЕС трябва да одобри търговското споразумение с Канада до събота

Съветът на Европейския съюз трябва да одобри формално подписването на търговското споразумение с Канада - СЕТА, до събота, съобщиха от словашкото председателство. След маратонски преговори Валония - основният противник на проектодокумента, се съгласи да даде зелена светлина на СЕТА, но при определени условия. Все още не е ясно какви точно анекси ще бъдат подписани с френскоговорящия регион, които трябва да бъдат одобрени и от местния парламент. След това ще се пристъпи към подготовка за ратификация на споразумението между Евросъюза и Канада.