24.10.2016

Опасни дървета в гората на Борисовата градина

Изсъхнали дървета застрашително са надвиснали над пътеките за разходка в гората до Борисовата градина в София. В същото време стари дънери след санитарна сеч не са извозвани с години. За това сигнализираха зрители на БНТ 2.

Още

Делото за убийството на Яна в Борисовата градина отново в съда

5 години след трагедията все още няма окончателна присъда

В Борисовата градина засега няма да се секат дървета

Слухове, публикации и твърдения из социалните мрежи, че в Борисовата градина ще се секат дървета, ще се асфалтират алеи и ще се строят паркинги, притесниха софиянци в последните дни, а истината така и не стана ясна в цялото объркване. То идва от това, че в момента текат поне четири паралелни проекта, които засягат бъдещето на парка - изследване на дърветата, за създаване на устройствен план, за ремонт на основните алеи и обществено допитване за бъдещето му. Всеки от тях носи повече въпроси,...

Eкокомисията: В Борисовата градина няма да се строи

В Борисовата градина няма да се строи, а твърденията, че предстои санитарна сеч на повече от 30% от дърветата са спекулации. Това заяви председателят на екокомисията към Столична община Лорета Радева.

Борисовата градина няма да се застроява, обещават от СО

В Борисовата градина няма да се строи, а твърденията, че предстои санитарна сеч на повече 30% от дърветата са спекулации. Това заяви председателят на екокомисията към Столична община Лорета Радева.