25.10.2016

Внушителни кадри от Луната (ВИДЕО)

Каналът The Planetary Society разпространи страхотни кадри от повърхността на Луната. Японският космически апарат „Кагуя“ е заснел внушителните кадри. Апаратът, конструиран от Японската агенция за аерокосмически изследвания, бе изстрелян през септември 2007 година. Целта на мисията е изучаване на геоложката структура и еволюция на Луната, както и събиране на информация за състоянието на лунната околна среда. Кадрите са заснето с помощта на 2.2-мегапикселова камер: ...

Още

Луната в тригон с Уран, ето до кога трябва да изпълните ангажиментите си!

Луната е все още в знак Лъв и образува тригон с Уран. Това ще ви помогне да вземете нестандартни решения и да се справите по-лесно с проблемите. Желателно е обаче да си изпълните ангажиментите до 15:22 часа, защото тогава Луната вече ще е без курс. Добре е след това да си почиват. ​„Уязвимо е сърцето. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, при болести на очите“, предупреждава астрологът Ивелина Пенчева.

Китай ще изстреля апарат на Луната

Китай се готви да изстреля през 2017 г. към Луната апарата "Чане - 5", който да събере проби от лунната повърхност и да ги достави на Земята в рамките на третия етап от китайската програма за изследвания на Луната, предаде Xinhua, позовавайки се на научния ръководител на програмата за усвояване на Луната Оуян Дзиюан, пише Фокус.

Астроном засне нещо необичайно на повърхността на Луната (ВИДЕО)

Американски любител астроном засне нещо необичайно, докато наблюдаваше Луната с телескопа си. Външно странният обект, открит на северния полюс на естествения спътник на Земята,  наподобява огромно съоръжение.

Пловдвски шофьори! Това пейзаж от Луната ли е?! (СНИМКИ)

Препатила пловдивчанка показа фрапиращи кадри от състоянието на пътя за Коматево, по който всеки ден жителите на квартала са принудени да минават, докато трае ремонта на Коматевско шосе, пише "Марица". 720 дни хората трябва да минават през това изпитание, ако искат да се свържат с останалата част на Пловдив.

Колко бързо можем да тичаме на Луната?

Според изследване на Националната космическа агенция на САЩ (NASA), публикувано в Journal of Experimental Biology, хората биха могли да тичат много по-бързо на Луната, отколкото се е очаквало.