28.10.2016

Караянчева: Парламентът излиза във ваканция, но не преустановява работата си

Парламентът излиза във ваканция, но не преустановява работата си. Това каза пред Радио „Фокус“ Цвета Караянчева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, по повод приетото решение за разпускане на парламента за срок от месец. По думите й в този период няма да се провеждат

Още

Парламентът одобри финансова помощ за безработни при трудова мобилност

Безработни ще получават по 200 лв. месечно, ако намерят работа в друг град

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за насърчаване на заетостта

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за насърчаване на заетостта. Когато безработен е насочен от поделенията на Агенцията по заетостта към работа в населено място на повече от 50 км от настоящия му адрес, той ще получава месечна сума за наем на жилище, за ползване на интернет, такси за детски ясли и детски градини. Месечната помощ ще се изплаща не повече от 12 месеца.Председателят на социалната комисия и депутат от ГЕРБ Светлана Ангелова коментира, че тези промени ще се отразят положително на трайно безработните и на хората от по-бедните региони на страната. Всички тези промени да имат положителен ефект по отношение на безработните лица и най вече на тези, които са дълготрайно безработни. Те да осигурят по-лесен достъп до услугите, които предлагат бюрата по труда. Отпада изискването безработните лица да ползват услугите на Бюрото по труда, само в което са регистрирани по настоящ или постоянен адрес, тоест едно безработно лице, което примерно е регистрирано в Бюрото по труда в Пловдив, ще може да ползва услугите на бюрата по труда в цялата страна.

Парламентът премахна ДДС върху храни с изтичащ срок на годност

Депутатите започнаха работа от втория опит за събиране на кворум

Парламентът премахна ДДС върху дарените храни

Параламентът премахна плащането на ДДС върху дарените храни. Това стана с гласуването на второ четене промените в Закона за ДДС.

Парламентът облекчи ДДС за храни с изтичащ срок на годност

Парламентът облекчи ДДС за храни с изтичащ срок на годност, след като прие на второ четене промените в Закона за ДДС, предаде „Фокус“. Съгласно промените се освобождават от ДДС даренията на хранителни стоки в полза на юридически лица с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност, вписани в регистъра и извършващи хранително банкиране,

Парламентът гласува облекчения за дарителите на хранителни продукти

Парламентът облекчи ДДС за храни с изтичащ срок на годност, след като прие на второ четене промените в Закона за ДДС. Съгласно промените се освобождават от ДДС даренията на хранителни стоки в полза на юридически лица с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност.