25.10.2016

Гуардиола с мераци за националния на Аржентина

Бих искал да водя тима, но никой не ме е търсил, споделил испанецът

Още

Филмът на Найо Тицин „Да обичаш Кармен" с награда от Аржентина

Документалният филм „Да обичаш Кармен“ (Loving Carmen)  на режисьора Найо Тицин спечели наградата за най-добра художествена режисура на международния фестивал „ARTE NON STOP FILM FESTIVAL“ в Буенос Айрес, Аржентина. В средата на 19-ти век Кармен, циганското момиче от цигарената фабрика в Севиля, скандализира света със свободния си дух и мигновено става символ на модерната, независима жена. Повече от 100 години музиканти, певци, режисьори, изследователи и колекционери пренасят през времето историята на Кармен и я превръщат в легенда.

Поредно убийство на жени шокира Аржентина

Инструктор по бойни изкуства уби бившата си приятелка, сестра ѝ и баба им в Аржентина. Това разтърси допълнително страната, залята от масови протести срещу брутална серия от убийства на жени, съобщи БГНЕС. Въоръженият с пистолет и нож 30-годишен мъж се отдал на кървава ярост

Тройно убийство шокира Аржентина

Инструктор по бойни изкуства уби бившата си приятелка, сестра й и баба им в Аржентина. Това разтърси допълнително страната, залята от масови протести срещу брутална серия от убийства на жени. Въоръженият с пистолет и нож 30-годишен мъж нахлул в дома на бившата си приятелка в западния град Годой Крус, убивайки трите жени и тежко ранявайки седеммесечно момиченце и 11-годишно момче, съобщиха следователи. След това мъжът отворил притока на газ в дома и поставил запалена свещ, но полицаите пристигнали преди да газът да се възпламени, съобщи мини...

Аржентина пак в шок: Инструктор по бойни изкуства уби три жени

Инструктор по бойни изкуства уби бившата си приятелка, сестра ѝ и баба им в Аржентина. Това разтърси допълнително страната, залята от масови протести срещу брутална серия от убийства на жени.

Тройно убийство на жени шокира Аржентина

След акта на насилие мъжът отворил притока на газ в дома и поставил запалена свещ

Повдигнаха нови обвинения срещу бившия президент на Аржентина

Аржентинските прокурори Херардо Полисита и Игнасио Майкеса повдигнаха срещу бившия президент на страната Кристина Фернандес де Кирхнер нови обвинения в корупция при сключване на държавни договори, съобщава вестник Clarín, пише Агенция Фокус. Прокуратурата е проверила още 15 договора за строителство по инфраструктурни проекти, получени от компании на бизнесмена Ласаро Баеса. Според прокурорите подписаните договори са с множество на рушения. „Това показва, че през изминалите години е имало корупционна схема, действаща в полза на бизнесмена, който е бил приятел на бившите президенти Кирхнер (Кристина и покойния ѝ съпруг Нестор), и в ущърб на държавния бюджет“, се казва в ново искане на прокурорите.