26.10.2016

Иновативно: Проект прави от младите роми парамедици

30 младежи ще бъдат обучени безплатно за парамедици /трета степен/ по проект "Нови възможности за младите хора" в областта. Целта е да се намерят младежи до 29 години от областта, които да бъдат подкрепени да се върнат на училище, или да си намерят работа. На 30 от тях, които отговарят на условията на програмата, ще бъде предложено безплатно обучение за професията „парамедик“. 

Още

Завърши вторият етап по проекта за удължаване на експлоатацията на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

С подписване на протокол за предаване на заключителните документи за продължаване на срока на експлоатация на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" днес завърши втората фаза на проекта. Протоколът за извършените дейности по обследване на възможностите за удължаване на срока за работа на блока ...

Първо в БЛИЦ: Талантливата поп дива Гери-Никол подготвя взривяващ проект!

Поп дивата Гери-Никол отново ще разтърси музикалните среди. Талантливата изпълнителка подготвя взривяващ проект, който ще избие всички класации.

Започва реализацията на проект за интергиране на емигранти

БЧК и Асоциация "Форум" започват работа по проект за интегриране на граждани от трети страни, законно пребиваващи у нас. Проектът е в подкрепа на лица, получили международна закрила и ще се реализира на местата, където пристигат най-много бежанци. Това са София, Хасково, Харманли и с.Пъстрогор. Бежанците ще получават информация как да се регистрират в бюрата по труда, как да правят своите адресни регистрации, как да стартират свой собствен бизнес, обясни Николай Тодоров от БЧК.Общата цел на проекта е да се подпомогне политиката на Европейския съюз и на България, за адаптация, и интеграция на законнопребиваващите граждани в България. Ще реализираме три големи групи дейности. Първото е предоставяне на административни правни услуги, предоставяне на медицинска, психологическа и социална помощ, и като част от тези две дейности е улесняване на комуникацията с институциите с мигрантите.

Томислав Дончев: Няколко компании имат интерес към проекта АЕЦ „Белене”

Няколко компании проявяват интерес да купят проекта АЕЦ „Белене”, съобщи в предаването „Лице в лице” по bTV вицепремиерът Томислав Дончев. „До момента са се обозначили няколко компании, че проявяват интерес да участват в процедура по приватизация на проекта АЕЦ „Белене”, тоест те са готови да го купят и да го реализират като частен проект без

Томислав Дончев: Няколко компании имат интерес да купят проекта АЕЦ „Белене”

Делян Добрев, който се сдоби с обвинение, се ползва с доверието на ГЕРБ, увери вицепремиерът