24.10.2016

Дейвид Камерън с нова работа, но без заплата

Дocĸopoшният премиер на Beлиĸoбpитaния Дeйвид Kaмepън вeчe имa нoвo paбoтнo мяcтo – в млaдeжĸaтa opгaнизaция Haциoнaлнaтa гpaждaнcĸa cлyжбa (NСЅ).Той е избран за председател на покровителите на организацията.

Още

Третият най-лош премиер от края на Втората световна война е Дейвид Камерън

  Бившият министър-председател на Обединеното кралство Дейвид Камерън е определен от експерти за третия най-лош премиер на страната от края на Втората световна война, информира Агенция Фокус. Основната причина за тази оценка е поражението му на проведения във Великобритания референдум за напускане на Европейския съюз. Изследването, което поставя на първо място Клемент Атли, първия британски премиер след войната, предполага, че историята ще гледа неблагосклонно и на Дейвид Камерън.   Около 90% от учените изтъкват именно референдума от юни тази година като най-големия провал на бившия министър-председател. 

Бивш съветник на Дейвид Камерън обяви война на правителството

Плановете всяка фирма във Великобритания да бъде принудена да разкрие какъв брой чужденци е наела са „отблъсващи, налудничаво бюрократични и водят до разделение“, според Стив Хилтън, бивш съветник на Дейвид Камерън.

Повече от 50% от британците предпочитат Тереза Мей пред Дейвид Камерън

  Повече от половината от жителите на Великобритания смятат, че премиерът Тереза Мей е по-близко до населението на страната, отколкото нейния предшественик Дейвид Камерън, пише Нова телеивзия.  Според проучване 52% от анкетираните казват, че Мей "разбира какво безпокои обикновените британци" по-добре, отколкото го е направил Камерън. Само 14% от тях са на обратното мнение. В същото време, сравнявайки Мей с лидера на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин, 56% от анкетираните заявяват, че "Мей - това е точният човек, който трябва да обедини страната след референдума." Същото нещо за Корбин казват само 19%.    

The Telegraph: Тереза Мей е оставила Дейвид Камерън сам да се бори на референдума за ЕС

Тереза Мей е отказала да помогне на кампанията на Дейвид Камерън да запази Великобритания в Европейския съюз и даже го е посъветвала да се откаже от плановете за по-силен имиграционен контрол, пише вестник The Telegraph.

Брат на конкурент на Хилари иска мястото на Дейвид Камерън

Братът на американския лявоориентиран политик Бърни Сандърс ще се кандидатира за овакантеното място на Дейвид Камерън в Британския парламент. Бившият премиер и консерватор се оказа от депутатското си кресло референдума за Брекзит, който той инициира, но загуби с кампанията си за оставане в ЕС.

81-годишният по-голям брат на Бърни Сандърс ще кандидатира за депутатското място на Дейвид Камерън

Братът на американския сенатор и доскорошен кандидат за президент на Съединените щати Бърни Сандърс ще се кандидатира за депутат в британския парламент на мястото на бившия британски премиер Дейвид Камерън, който се отказа от депутатското си кресло, предаде Асошиейтед прес.    81-годишният Сандърс, който има и британско гражданство, каза, че е кандидат на Зелената партия на Англия и Уелс за овакантеното място в Камарата на общините. Бившият социален работник заяви, че се е вдъхновил от представянето на малкия си брат Бърни в надпреварата за номинацията на Демократическата партия за изборите в Съединените щати. Той допълни, че няма да иска съвети от него как да води кампанията си, но ще му "открадне всички политики".    Задачата на Лари Сандърс обаче ще е трудна, тъй като консерваторът Камерън спечели над 35 000 гласа миналата година на парламентарните избори срещу едва 2970 за тогавашния кандидат на зелените.