28.10.2016

Цачева на крак при "няк'вите баби", шие им носии

Шефката на парламента в отпуск изчетка жените от фолклорната група

Още

Издевателства в килиите в Турция – изненадва ли се някой?

Дойче веле: Ситуацията напълно излезе извън контрол

Ужасена майка с ексклузивно ВИДЕО: Някой развъжда змии до елитната ясла на детето ми!

Будна гражданка разпространи видеоклип, който според нея и свидетели е заснет в 15,30 часа в района на ул. „Цар Симеон I” №5. На този адрес се намира детска ясла №1, считана за елитно заведение за отглеждане и възпитание на малчугани в Бургас. На видеото ясно се вижда змия с дължина около метър, доста тлъста, как пълзи по тротоара срещу яслата.

Няколко деца са загинали след обстрел срещу училище в Алепо

Няколко деца са загинали след обстрел, дело на сирийски бунтовници, срещу училище в западната част на Алепо, намираща се под контрола на правителството, предаде Ройтерс. По информация на базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за човешките права в резултат на атаките са загинали шест деца под 16 години, включително едно бебе. Снарядите са ударили два квартала, съобщава сирийската агенция САНА, народното училище в район Шахаба, убивайки три деца и ранявайки повече от дузина други. Трима са жертвите на другата атака в Хамдания. Инцидентът идва ден след въздушните удари над училище в Идлиб, селище под контрола на бунтовниците, при които загинаха най-малко 15 ученици.

Няколко полезни съвета за оптимизиране на месечните разходи за ток

Средно 6% повече ток изразходва хладилникът при увеличение на стайната температурата с 1 градус, а 1 см лед по стените на хладилника увеличава разхода му на ток със 75%. С наближаването на зимата всяко домакинство се стреми да оптимизира разходите си за електроенергия. Домашните електроуреди, независимо дали са за отопление, охлаждане или с друго предназначение, консумират ток по-ефективно, когато се използват правилно и разумно. Хладилниците например работят по 24 часа в денонощието. Уп...

Путин огласи дали Русия ще воюва с някого!

Русия никого не смята да напада, това е смешно, глупаво и немислимо, заяви президентът Владимир Путин на заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай" в Сочи, предаде БГНЕС. 

Защо електронните книги понякога са по-скъпи от хартиените

Забелязали ли сте как понякога, цената на някоя електронна книга в Amazon е по-висока от нейната печатна версия? Ако погледнете списъците на бестселърите, ще намерите много примери за това.   И така, как електронната книга в крайна сметка се оказва по-скъпа, отколкото истинската книга? Със сигурност няколкостотин килобайта текст трябва да струват много по-малко от една напечатана върху топ хартия книга.   От Make Use Of са решили да проучат този феномен и да се опитат да отговорят на въпроса „Защо електронните книги понякога са по-скъпи от напечатаните върху хартия?“   1. Инвестицията в електронната книга е равна на инвестицията в печатната без разходите за хартия и печат. За издателите, производствените разходи за създаването на една физическа книга, са само една малка част от цялата ѝ цена. Крайната цена на една книга независимо дали е печатна или електронна се определя от сумата, която трябва да се плати за маркетинг, корекции, редактиране на съдържанието и така нататък. Всичко това означава, че разходите за производството на една физическа книга наистина не са основен фактор за определяне на цената ѝ.   2.  Въпреки че издателите имат по-малки разходи при продажбата на електронни книги (защото отпада нуждата от печат), повечето предлагат дигиталните издания на същите цени като печатните. Има дори издатели, които продават електронните книги двойно по-скъпо от хартиените. Питате защо? Защото когато си купуваме книга, ние не закупуваме физическите страници, а съдържанието. Ако това не беше така, всички книги щяха да бъдат взаимозаменяеми, но те не са!   3. Издателите знаят, че потребителите на електронни книги са едни от най-ненаситните читатели. Те са готови да плащат за книгите, които искат да прочетат на всяка цена. За съжаление обаче, все още не е създаден единен формат на файловете при електронните книгите. Различните компании предлагат на пазара електронни книги, които не могат да бъдат разчетени от всяко устройство и софтуер. Безспорно неудобство. Разбира се, може да се заобиколи това, но повечето хора не го правят защото е неудобно и са готови да платят каквато цена им бъде поискана само да могат да прочетат книгата, която ги интересува.   4. Има държави, в които печатните книги, вестниците и списанията са освободени от ДДС. Цифровите продукти, обаче, не са! Това означава, че се очаква да се плаща 20% ДДС върху всички продадени електронни книги. Тези разходи разбира се се отразяват на крайната цена. Като се има предвид, че производствените разходи за физическите книги са около 10% от коричната им цена, а  ДДС  е 20%, разбираемо е защо има издатели, които продават електронните книги по-скъпо от  хартиените.   Вижте откъде да изтеглим безплатни електронни книги