23.10.2016

Излезе ли истината за убийството на малката Ани?

"Или ще кажеш истината, или ще я кажа аз..."

Още

Ето как вървят цените на храните на едро

Почти без промяна остават цените на едро на хранителните стоки, информират от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Защо търсим персонал от чуждите страни за зимните ни курорти?

Внос на обслужващ персонал в зимните ни курорти. Въпреки безработицата у нас, туристическият бранш все по-често наема работна ръка от чужбина. Причината - няма достатъчно български кандидати за работа. Ще се провали ли зимният сезон? На прага на зимата хотелите и механите в Банско и Разлог трескаво набират персонал. Обявените свободни работни места в региона са около 500. Най-голям глад има за бармани и сервитьори-близо половината. Една от причините са недостига на персонал са завишените критерии. Докато през предходните години владеенето на един език, например английски, беше достатъчно, сега в повечето заявки на самите работодатели вече се търсят поне два езика. От бранша се надяват до началото на зимния сезон свободните работни места да бъдат запълнени.

Аниете: Всички сме изненадани от напускането на Люпко Петрович

Авторът на първия гол за "Левски" срещу "Берое" Антонио Аниете коментира мача и напускането на наставника на тима Люпко Петрович. Сините победиха с 2:0 в този мач и запазиха първото място в класирането на Първа лига, въпреки че няколко часа по-рано сърбинът подаде оставка, като изтъкна здравословни причини. "Изненадан съм от решението на треньора да напусне тима, всички сме изненадани, но едва ли аз съм човекът, който да коментира този факт", коментира Аниете. ...

Създават 3D принтери, които отпечатват човешки органи

Учени направиха пробив, който може да се окаже голяма стъпка в борбата срещу рака. Става дума за така наречените биопринтери, които "отпечатват" тумори на лабораторната маса и позволяват на учените да експериментират с лекарства без риск за човека. Репортерът на NOVA Николай Василковски отиде в Румъния, за да види от първо лице как функционира тази революционна технология. "Това отваря много морални и етични въпроси", коментира той.  В близките 2 десетилетия технологиите ще позволят на медицината да създава сложни човешки органи като бъбреци, бял дроб и сърце. Прогнозата е на водещи световни учени, които вече години усъвършенстват така нареченото биопринтиране или „печатане“ на органи. Засега възможностите на човешкия гений се простират до точно възпроизвеждане на по-прости части на тялото.

Тачи: Косово не се стреми към обединение с Албания

Президентът на Косово Хашим Тачи заяви в изказването си на 93-тия семинар на парламентарната асамблея на НАТО, който се провежда в Прищина, че отношенията на страната му с Албания са отлични и всички трябва да са доволни от това. „Нямаме аспирация за промяна на границит