25.10.2016

София след дъжда: Десетки катастрофи, наводнени подлези и улици

32 сигнала за наводнени улици и подлези са подадени досега в спасително-аварийното звено към Столичната община. Четири екипа отводняват, поясни за "Хоризонт" ръководителят на звеното Красимир Димитров:  Имаме по-сериозни сигнали по булевард "България", на "Владимир Вазов" и на "Цар Борис III". За момента нямаме непроходими пътища, нарушена пътна инфраструктура. На места, където е по-проливен дъждът, не поемат така бързо дъждоприемните шахти. Десетки катастрофи са станали от сутринта досега в София, съобщиха за "Хоризонт" от КАТ. Три са по-тежките инциденти, при един от които загина 53-годишна жена. Подлезът между булевардите "България" и "Тодор Каблешков" беше наводнен, но вече е почистен, информира директорът на инспектората Веска Георгиева: Решен е и проблемът с излязлото от коритото си дере на улица "Планинец" и от там е потекло по "Цар Борис III". Имаме завирявания на булевард "Панчо Владигеров" в тунела, там се работи. Разпоредено е още тази сутрин на фирмите да се мете постоянно натрупаната шума от решетките на дъждоприемните шахти. Шахтите са около 30 хиляди в София. Телефон: 02/ 987-55-55 е на разположение на гражданите и институциите за подаване на сигнал, на който веднага ще се реагира .

Още

Маверик разтопи сърцата на десетки хиляди американци, ето защо... (ВИДЕО)

В американски град се провежда кампания за събирането на пари за лечението на куче, болно от рак. Маверик, който е порода голдън ретривър, има лимфома и се нуждае от спешно лечение.  

Десетки убити и стотици ранени при атака срещу полицейска школа в Пакистан

Най-малко 60 души са убити, а над 120 - ранени при нападение срещу полицейска школа край град Куета, столица на провинция Белуджистан в Северозападен Пакистан, съобщи представител на местната полиция, цитиран от ДПА. Сред ранените има обучаващи се и служители по сигурността.Вътрешният министър на провинция Белуджистан Сарфараз Бугти тази сутрин каза, че операцията по прочистване на полицейската школа от нападателите е приключила.Атаката е извършена от трима въоръжени атентатори самоубийци, каза пред журналисти Бугти, цитиран от АФП.Нападателите...

Атака срещу полицейска академия в Пакистан взе десетки жертви

Атака срещу полицейска академия в Пакистан взе десетки жертви. Най-малко 59 души, повечето от тях кадети от академията в северния град Куета, бяха избити, след като петима или шестима екстремисти нападнаха спалните им помещения. Ранените са 117, съобщи Ройтерс. Операцията за обезвреждане на нападателите продължи пет часа. Накрая двама от тях се самовзривиха, твърди източник на Би Би Си. Снощното нападение бе най-кървавото в Куета от август, когато атентатор отне живота на 70 души. Не са ясни мотивите, нито принадлежността на нападателите, но според командир на пакистанските гранични войски в атаката са замесени местни сунитски екстремисти, направлявани от съседен Афганистан.

Десетки убити при терористичен акт в Пакистан

Въоръжени мъже атакували полицейска академия в Куета