27.10.2016

Председателят на Руския олимпийски комитет напусна

Александър Жуков е най-голямото оттеглило се име от допинг скандала в страната насам

Още

Руският президент нарече "удивителни идиоти" участниците в блокадата на Крим

 Президентът на Русия Владимир Путин окачестви спирането на електрозахранването на Крим като голяма глупост. Руският държавен глава участва във форум в Ялта. Тези, които са го направили, трябва да знаят, че е голяма глупост. На какво разчитаха, дори не разбирам. Че всички ще паднат на колене и ще молят за милостиня. Удивително наивно! Удивителни идиоти!", съобщи Life.ru. Руският лидер изтъкна в Ялта, че е удивен от липсата на реакция от страна на правозащитните организации. "Когато става въпрос за спиране на вода или ток, това е на границата на престъпление срещу човека: да вземеш достатъчно голям регион с многомилионно население - 2,6 милиона човека живеят в Крим, и да им спреш захранването през зимата" - допълни държавният глава на регионалния "Форум на действието" на Общоруския народен фронт. По думите му правозащитните организации "са глътнали вода в устите си, глътнали са си езиците и мълчат".  Енергоблокадата стана през ноември 2015 година заради авария в далокопроводи в Херсонска област. Тогава напълно бяха спрени доставките на енергия от Украйна за Крим. На полуострова беше въведен режим на тока. Има основание да се счита, че действията са терористичен акт.

Извънредно в БЛИЦ! Путин избухна в Ялта: Руският президент нарече "удивителни идиоти" участниците в блокадата на Крим

Президентът на Русия Владимир Путин окачестви спирането на електрозахранването на Крим като голяма глупост. Руският държавен глава участва във форум в Ялта.

Руският политолог Дмитрий Куликов: Българският президент трябва да е българофил, а не русофил

Българите трябва да решат какъв да бъде техният президент. Според мен той трябва да бъде преди всичко българофил, а не русофил. Това заяви руският политолог Дмитрий Куликов на пресконференция в София, пише БГНЕС. В Русия смятаме, че България е наистина независима държава, но тя трябва да носи отговорността за своите решения, посочи още той. По неговите думи страната се нуждае от президент, който да отстоява националните, а не чуждите интереси. Само тогава България и Русия може да обсъждат реално истинските проблеми на своите двустранни отношения, допълни политологът. Според него България не може да бъде мост между ЕС и Русия, защото това е нереален идеал. България трябва да съществува сама за себе си, каза Куликов. Очаквайте подробности.

Испания танцува по руския бръснач

Испания претърпя сериозни критики, след като стана ясно, че руски бойни кораби могат да презаредят на нейните брегове, съобщи Sky News. Става въпрос за групата, водена от самолетоносача „Адмирал Кознецов“, която пътува към бреговете на Сирия. Смята се, че Испания е дала разрешение корабите да презаредят в пристанищния град Сеута. Това трябва да стане след преминаването на Гибралтарския проток. Това става, след като британски кораби следяха руската флотили по време на целия й път край британски води. Според бившият британски министър на отбраната Джералд Хоърт заяви, че е „недопустимо за член на НАТО“ да зарежда руски съдове. Съобщава се, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е призовал испанското правителство да преосмисли решението си. „Всеки народ има правото да реши, дали да предостави гориво на кораби, пътуващи към Източното Средиземноморие. Трябва обаче да сме на ясно, че тази група увеличава възможностите на Русия за нанасяне на въздушни удари в Сирия“, заяви Столтенберг. „Срещу Русия има санкции и не е логично съюзник на НАТО да постъпва така“, заяви говорителят на британското правителство. От испанското правителство обявиха, че считат руските искания за отделен „случай“. От там заявяват, че руските военноморски сили са имали искани към испанските пристанища с години. Бившият белгийски премиер Ги Верхофстад определи испанското решение като „скандално“ и неприемливо. ...

Руският спецназ за 66 години действал на четири континента

На 24 октомври в Русия за пореден път отбелязаха Деня на подразделенията със специално предназначение. На тази дата през 1950 г. министърът на отбраната на СССР маршал Александър Василевски подписал документ, според който се сформират 46 роти със специално предназначение при общовойсковите и механизираните армии.

Унгария привика руския посланик, бясна на руските медии

От унгарското външно министерство заявиха, че руските държавни медии са определили унгарското въстание като "погром" и като първата от "цветните революции", като украинската "оранжева революция" през 2005 г., загатвайки, че С