22.10.2016

Експерти по хранене: Закусвайте с шоколадова торта!

Шоколадовата торта е най-добрата закуска, смятат експерти по хранене, цитирани от bTV. Те се позовават на скорошни изследвания за ползите на какаото и как то въздейства върху човешкото тяло.

Още

Неочакван съвет от експерти по хранене: Закусвайте с шоколадова торта!

Шоколадовата торта е най-добрата закуска, смятат експерти по хранене, цитирани от bTV. Те се позовават на скорошни изследвания за ползите на какаото и как то въздейства върху човешкото тяло. Какаото и черният шоколад са много полезни за конгнитивните функции на мозъка като абстрактно мислене, запаметяване и концентрация.

Как да се справим с преяждането?

Желанието да се яде постоянно кара много от хората да преяждат и да трупат голямо количество мазнини. Гладът е зовът на тялото ни, че то се нуждае от енергия и именно той е виновен за мислите ни, че трябва да ядем често и по много. Има няколко начина, чрез които да се справим с преяждането и да влезем в ритъм. 1. Закусвайте Хапвайте около 9-10 часа храни, богати на въглехидрати, белтъчини и мазнини. Те ще ви държат сити, а тялото бързо ще се зареди с енергия. 2. Яжте на всеки 4 часа Редовното хранене е изключително важно, за да укротите глада. Ако чакате повече от 4-5 часа, за да хапнете нещо, рискувате отново да останете без енергия и да посегнете към нездравословните храни. 3. Консумирайте храни, богати на вода Добре е към вечерята да добавите салата, а през деня да се запасите с пресни плодове – ябълки, круши, грозде и др....

Грешки, които пречат да отслабнете

Закуската ви е сведена до минимум или липсва с цел ограничение на калории.Това може да провокира преяждане, пише Elle. Здравословна закуска от пълнозърнест хляб, банан или зърнени храни с обезмаслено мляко – изберете и закусвайте!