21.10.2016

Дунав пусна проби на ганаеца Амоа

  23-годишният Айзък Амоа пристигна на проби в отбора на Дунав. Той е роден в Гана на 12 декември 1992 г. За последно е бил в местния елитен тим "Ашанти Голд". Амоа вече проведе две занимания в Русе, като треньорското ръководство предстои да преценява качествата му, предаде БГНЕС. Междувременно днес вече бе картотекиран и халфът Самир Аясс, който подписа договор с "драконите" през миналата седмица. Продължава и продажбата на билети за мача "Дунав" - "Монтана". Те са достъпни в магазин "SportLic" на бул. "Цар Фердинанд" 3 /в сградата на "Здравко Чампоев" до Градските хали/ всеки работен ден от 10 до 19 ч. и в събота от 10 до 14 ч. Пропуските са с цени от по 5 лв. "Драконите" "посрещат" тима от северозападния град на "Лудогорец Арена" на 16 октомври, неделя, от 20 ч. в двубой от десетия кръг на Първа лига. 

Още

Предлагат изменения на конституцията на Самоа, забраняващи исляма

Съветът на църквите на тихоокеанската държава Самоа приветства призива на министър-председателя Туилаепа Сайлел Малиелегаой да измени члена в конституцията за религиозните свободи. Той предложи основният закон на страната да бъде променен така, че да признава единствено християнските принципи, предаде Radio New Zealand, цитирано от Фокус.

Дунав се готви за тежък мач с Локо (Пд)

  Дунав среща Локомотив Пловдив в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Двубоят ще се играе от 17:30 ч. на 21 октомври, петък, на стадиона в парк „Лаута“ под тепетата, предаде БГНЕС. Главен рефер на срещата ще е Ангел Любенов Ангелов. Негови помощници ще са Мартин Руменов Ангелов и Георги Петров Георгиев. Допълнителни асистент-съдии ще са Ангел Детелинов Баялцалиев и Вангел Борисов Вангелов. Съдийски наблюдател ще е Мартин Живков Богдев. „Има настроение в отбора. Ще си играем нашата игра. Надявам се и спортният шанс, който ни убягваше напоследък, да е с нас този път. Със сигурност обаче няма да ни е лесно. Локомотив Пловдив е един от добрите отбори в елита. Очакваме тежък мач“, сподели треньорът Веселин Великов. За тази среща той и колегите му от щаба на Дунав няма да могат да разчитат единствено на левия външен защитник Атанас Атанасов, който имаше проблеми с адукторите и не пътува с групата за мача. В отбора се завърна и капитанът на националния отбор на Таджикистан Нуриддин Давронов, който бе останал в родината си заради визови проблеми. Междувременно „драконите“ се разделиха по взаимно съгласие с македонския бранител Дарко Стоянов. От тима бе освободен и дошлият на проби нападател от Гана Айзък Амоа, като спортно-техническото ръководство прецени, че на този етап той няма да е полезен на русенци. 

Дунав разкара двама

Ръководството на Дунав се раздели по взаимно съгласие с македонския бранител Дарко Стоянов. От тима бе освободен и дошлият на проби нападател от Гана Айзък Амоа, като спортно-техническото ръководство прецени, че на този етап той няма да е полезен на тима....

Ганаецът в Дунав в шок заради студа

Айзък Амоа не сваля шапката и ръкавиците си

София се включва в глобалната инициатива „Поход за свободата“

За трета поредна година София се включва в глобалната инициатива „Поход за свободата“, организирана от международната неправителствена организация А21. На 15 октомври 2016 г. десетки хиляди хора по целия свят ще извървят символично разстояние в своя град в подкрепа на борбата с едно от най-сериозните глобални престъпления – трафика на хора. Това е символичен опит да се привлече вниманието към това, че трафикът на хора всъщност е съвременното робство, обясни пред Радио София Михаил Стефанов от организацията на А21 в България. Походът в София стартира в 11:30 ч. на Моста на влюбените над бул. "България", до НДК. От там участниците ще извървят разстоянието до Народен театър „Иван Вазов“. 250 са градовете, които  се очаква тази година да се включат в похода. Глобалният му старт ще бъде даден в Нова Зеландия, а последни в него ще се включат хората от Тафуна, столицата на един от островите Американска Самоа. Между тях походи ще се случат в Лондон, Париж, Кейптаун, Сидни, Ню Йорк, както и в Аржентина, Бразилия и дори в Гана, Нигерия и Филипините. Тази година с похода в България ще бъде отбелязана и първата годишнина от старта на Национална телефонна линия за борба с трафика на хора с номер 0800 20 100, която стартира през 2015 г.  Тя е денонощна и безплатна за обаждане от целия Европейски съюз. Линията може да бъде използвана от всички български граждани, които са жертва на трафик, имат съмнения, че те или техни близки са в риск, желаят да проверят работна позиция в чужбина или просто да се информират за проблема. Още за "Похода на свободата" и за сигналите, получени до момента - в разговора с Михаил Стефанов.

С "Поход за свободата" София казва "Не" на трафика на хора

За трета поредна година София се включва в глобалната инициатива „Поход за свободата". На 15 октомври 2016 г. десетки хиляди хора по целия свят ще извървят символично разстояние в своя град в подкрепа на борбата с едно от най-сериозните глобални престъпления – трафика на хора. Шествието ще тръгне в 11:30 часа на Моста на влюбените до Националния дворец на културата и ще стигне до Народен театър „Иван Вазов“. Ще бъде отбелязана и първата годишнина от старта на Национална телефонна линия за борба с трафика на хора. Походът за свободата е изключително важен за България, защото за съжаление страната остава начело на негативните класации и продължава да дели първото място с Румъния по брой трафикирани жертви от ЕС. Общият брой на българите, станали жертви на трафик, няма как да се установи с точност поради скрития характер на престъплението. В последните години са идентифицирани между 500 и 600 жертви на година, което ни говори че в действителност хиляди българи продължават да бъдат поробвани и експлоатирани в Европа, каза Кира Гордън, изпълнителен директор на фондация А21 за България. Още три български града тази година ще участват в Поход за свободата. Това са Пловдив, Велико Търново и Карлово-. В глобален мащаб се очаква 250 инициативата да се проведе в 250 града. Глобалният старт ще бъде даден в Нова Зеландия, а последни в него ще се включат хората от Тафуна, столицата на един от островите Американска Самоа. Походи ще има в Лондон, Париж, Кейптаун, Сидни, Ню Йорк и редица други градове.