27.10.2016

Шеф в севернокорейската ДС избягал в Южна Корея

900 корейци са избягали от Севера тази година

Още

Проблемите с Galaxy Note 7 оказват влияние върху цялата икономика на Южна Корея

Проблемите на Samsung и инцидентите с Galaxy Note 7, повлекли след себе си прекратяване производството на флагманския смартфон, могат да окажат голямо влияние върху цялата икономика на Южна Корея. Информацията е на информационната агенция Reuters , която цитира представител на финансовото министерство на Южна Корея, предпочел да остане неизвестен. Според икономиста, брутният вътрешен продукт на […] Източник Проблемите с Galaxy Note 7 оказват влияние върху цялата икономика на Южна Корея

Икономиката на Южна Корея забавя ръста си

През третото тримесечие повишението на БВП е 0,7% на годишна база

Президентът на Южна Корея иска удължаване на мандата

Пак Чжън Хе, която е президент на Южна Корея, се обяви за поправка в конституцията на страната, за да може да се удължи срока на президентските пълномощия. „Един петгодишен мандат може да е бил подходящ за предишния период на демократизация, но сега повече не ни отива. Ние не можем да очакваме светло бъдеще за нашата страна с политическа система, която не ни дава да се движим напред заради конфронтация и разединение”, казва Хе, пише БГНЕС. Според нея правителството ще разгледа въпроса за създаване на специална комисия, която да се заеме с подготовката за внасяне на поправки в основния закон на страната до приключването на мандата й като президент (февруари 2018 година). Според сега действащата конституция на Република Корея, президентът на страната има само един 5-годишен мандат. Последните поправки в конституцията на Южна Корея са правени през 1987 година.

Самсунг предлага програма за замяна на притежателите на Galaxy Note 7 в Южна Корея

Самсунг обяви, че ще предложи програма за замяна на притежателите на Galaxy Note 7 в Южна Корея. Те ще могат да подменят устройството си с Galaxy S7 или предстоящия модел Galaxy S8 или Note 8. Потребителите, участващите в програмата, ще трябва да платят половината от цената на Galaxy S7, преди да го заменят за S8 или Note 8.

Бан Ки-мун обмисля политическо бъдеще в Южна Корея

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че през януари ще се завърне в Южна Корея и ще обмисли каква роля може да играе в бъдещето на страната си, където има обществени очаквания той да се кандидатира за президент, предаде Ройтерс.