28.10.2016

ВиК авария наводни бул. "Копривщица"

Водопроводна авария наводни бул. „Копривщица” близо до железопътния мост. От водното дружество уточниха пред Дарик, че няма потърпевши домакинства, защото аварията е причинена на водовод, който не захранва пряко жилищата. От ВиК очакват проблемът да бъде отстранен до края на деня. Работниците на дружеството днес работят по отстраняване на аварии на няколко места в града. Подменя се и един спирателен кран, а на Коматевско шосе външна фирма изпълнител продължава няколкодневния си ремонт там. Проблеми с водоснабдяването има и ...

Още

Границата ни е пробита, тревожи се Радев от Копривщица

Всеки, който иска, влиза, смята кандидатът за президент

Копривщица и Белене домакини на турнири по борба

  Копривщица и Белене ще бъдат домакини на турнири по борба в петък, 2 септември. В Копривщица посреща надпреварата за кадети в класическата борба "Георги Райков", която е по повод 10-годишнината от смъртта на олимпийския ни шампион, предаде БГНЕС. Схватките ще са в двора на старото училище, от 11 часа е меренето. Надпреварата е със съдействието на община Копривщица и БФ Борба. Участие ще вземат поканени клубове от страната. Отново утре, 2 септември в Белене предстои турнир "Петър Мънев" по повод празника на града. Стартът е в 10 часа. Състезанието е съпроводено и от други спортни и културни прояви. Поканени са клубове от страната. 

Възстановява се движението на осем пътнически влака в участъка София - Копривщица - Карлово

От днес се възстановява движението на осем пътнически влака в участъка София - Копривщица - Карлово, съобщиха от БДЖ. Те бяха спрени временно заради недостиг на локомотиви и в посочения участък пътниците се извозваха с автобуси. Превозът с автобус по целия маршрут на влаковете ще продължи до 15 септември за маршрута на пътническите линии Златица - Карлово и Карлово - София.

Възстановява се движението на 8 влака по линията София – Копривщица – Карлово

От днес се възстановява движението на осем пътнически влака, които се движат в железопътния участък София – Копривщица – Карлово, съобщават от БДЖ. Поради системен недостиг на локомотиви бяха направени промени в движението на някои пътнически влакове, като в посочения участък транспортното обслужване за клиентите на националния железопътен превозвач се извършва...

От утре се възстановяват 8 вкала в направлението София-Копривщица-Карлово

  От утре се възстановява движението на осем пътнически влака, които се движат в железопътния участък София – Копривщица – Карлово. Поради системен недостиг на локомотиви бяха направени промени в движението на някои пътнически влакове, като в посочения участък транспортното обслужване за клиентите на националния железопътен превозвач се извършва с автобуси, съобщава БГНЕС. Оптималното използване на наличните локомотиви налага ангажирането на алтернативен транспорт eдинствено за два пътнически влака, движещи се в посочения участък. Превозът с автобус на пътниците по целия маршрут на влаковете ще продължи до 15-и септември за следните влакове: Пътнически влак № 30211, който се движи по маршрута Златица – Карлово; Пътнически влак № 30114, който се движи по маршрута Карлово – София. “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД се ангажира със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията от 15-и септември 2016 г. За тази цел транспортното дружество изпълнява план за действие, който осигурява срочния ремонт на необходимите локомотиви в рамките на следващите седмици. Поради предварителното възстановяване на някои от ремонтираните локомотиви, движението на осем пътнически влака в участък София – Копривщица – Карлово ще бъде възстановено три седмици преди първоначално определения срок до 15 септември.