26.10.2016

Бивш зам.-кмет на Карнобат получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол

  Бившият зам.-кмет на Карнобат Жельо Георгиев получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от съда, предаде БГНЕС. Днес районният съд в Карнобат одобри споразумението на Жельо Георгиев с прокуратурата. Мъжът се признава за виновен за това, че на 30.07.2016 г., около 17.50 часа в гр.Карнобат, обл. Бургаска, по улица „Ивайло“ по посока от ул.“Асен Златаров“ към бул. “Девети септември“, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Опел“ модел „Астра“ , с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,24 на хиляда, установено по надлежния ред. Престъплението е по чл. 343 б, ал.1 от НК, поради което на основание чл. 55, ал.1, т. 1 от НК му се определя наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, като изтърпяването му е отложено за срок от три години. Георгиев ще трябва да плати и глоба в размер на 100 лева. Бившият общинар е лишен от право да управлява МПС за срок от четири месеца. Имуществените вреди от престъплението не са настъпили. Определението на Районен съд- Карнобат е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Още

40 мигранти и двама каналджии спипани в горите край Карнобат

40 нелегални мигранти са открити в землището на карнобатското село Детелина. 24 мъже и жени и 16 деца от Ирак се криели в гората. Това съобщиха...

40 нелегални бежанци спипани в гора край Карнобат

40 нелегални мигранти са открити в землището на карнобатското село Детелина. Това са 24 мъже, жени и 16 деца от Ирак, които се криели в гората.

Задържаха 40 мигранти край карнобатско село

Четирийсет мигранти, сред които 16 деца, са задържани близо до карнобатското село Детелина. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас. Вагон с мигранти разтревожи пътниците от влака Видин-София Всичките те са се самоопределили като граждани на Ирак. Близо до мястото, където са открити чужденците, е имало два автомобила - лек и товарен. Колите са управлявали двама столичани. Те са криминално проявени.

Заловиха 24 мигранти и петима трафиканти край Карнобат

Мигрантите казали, че идват от Сирия и Ирак