26.10.2016

В „Училище на живота“ забравяме за болестите

Обучението ни помага да преодолеем емоционалните си травми, които ни разболяват

Още

Още едно столично училище с подменена отоплителна инсталация

До 10 дни в Испанската гимназия "Мигел де Сервантес" и 129-то основно училище "Антим I" ще има парно. Пред Радио София кметът на район "Оборище" Васил Цолов заяви, че очаква това да е максималният срок, в който да приключи подмяната на отоплителната инсталация в учебните заведения. Последният ремонт на старата инсталацията е правен преди 5-6 години, което доведе до чести аварии през миналата зима. Фирмата-изпълнител, която подменя отоплителната инсталация, е избрана на 10 септември, а дейностите са започнали в края на месеца. Срокът за изпълнение по договор е 30 работни дни, но кметът на района очаква изпълнителят да се справи много по-рано. А, за да не се пречи на учебните занятия, ремонтните работи се извършват и през нощта.Още за решението на казуса - от Лилия Герчева.

Андрей Мреницов: Училището трябва да учи на критично мислене

На какво ниво е българското образование. Каква е тенденцията през последните десетилетия на постоянни реформи в системата? Раниците на учениците продължават да бъдат тежки, но дали и знанията, които децата придобиват, са с подобна тежест… Психологът Андрей  Мреницов е бил преподавател и има впечатления. Неговата оценка не е много оптимистична: Това, че можеш да четеш, не те прави образован. Трябва да можеш и да разбираш това, което възприемаш с очите… Чуйте повече по темата от Добромира Мицева.

Разпространи спешно! Даниела от кв. "Враждебна" тръгнала на училище в петък и изчезнала

Полицията издирва 17-годишно момиче от София по молба на семейството му, съобщават от Столичната дирекция на полицията. Даниела Беевска е в неизвестност от 21 октомври.

Авиацията на САЩ изпепелила девическо училище в Мосул (ВИДЕО)  

Американската авиация нанесе удар по училище за момичета в южната част на иракския град Мосул. Това съобщи началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на ВС на Русия России Сергей Рудской.

Луд екшън край Сандански! Шофьор на училищен автобус рани глиган, подгони го с джипа и го довърши (СНИМКИ)

Председателят на ловната дружинка в санданското село Яново Йордан Делев счупи каръка на ловната дружинка, на последния излет той повали първото си прасе за новия сезон. Второто, със завидни размери и тегло 160 килограма, падна на мушката на Иван Кадифтев, шофьор на училищния автобус в Катунци. В този случай стрелецът е проявил завидно хладнокръвие, защото първо ранил прасето, после го подгонил с джипа, пресрещнал му пътя и с още един изстрел го довършил, пише struma.bg.

Ученичка изрисува училището си

Тя е слънчева, талантлива и учи най-добре, докато рисува. 16-годишната Такухи Кехеян има пълното доверие на съученици, педагози и ръководство на средното училище "Панайот Волов" в Шумен. Дотолкова, че вече й позволяват да прави цели стенописи в...