26.10.2016

Есен в галерия „Анастас“

Пловдивската галерия „Анастас“ е необичайно място с уникална архитектура и интериор, единствени по рода си в света. Тя няма големи външни витрини, както е обичайно за подобен тип обекти, защото се очаква в нея да влизат само специално поканени колекционери и почитатели на изкуството на един художник – Анастас Константинов. Това научаваме от интервюто на Верка Стоянова, сътрудничка на програма „Христо Ботев“, която удовлетворява интереса си съм изкуството с помощта на своето куче-водач. Чуйте в звуковия файл какво още разказа пред нейния микрофон  творецът. 

Още

Автобиографичната книга на Никола Анастасов излиза посмъртно

"Истории с усмивки", разказани от самия актьор

Усмивката на Никола Анастасов "оживява" в биографична книга

В книгата големият актьор се връща към спомените пред Ирина Канушева. Първото издание на "Истории с усмивки" излиза преди близо 20 години, а тиражът е изчерпан мигновено. Второто издание вече е факт, а премиерата тази вечер ще събере едни от най-големите звезди на Сатирата.

Пъстър портрет на Никола Анастасов в автобиографичната книга "Истории с усмивки"

На книжния пазар излиза автобиографичната книга на големия български комедиен актьор Никола Анастасов "Истории с усмивки". Премиерата е тази вечер в книжарница "Хеликон" - "България" на бул. „Цар Освободител“ 4, а книгата ще представи Ирина Канушева - журналист и театрален и кинокритик. Очаква се гости на събитието да са много от звездите на Сатиричния театър, работили с Анастасов в продължение на години. Превърналата се в библиографска рядкост автобиография на актьора се издава в обновено и допълнено издание, защото първият вариант е бил издаден много отдавна и в много малък тираж, разказа творческият директор на издателство "Слънце" Надежда Кабакчиева . Различното са моментите след издаването на книгата. "Истории с усмивки" е малко, сладко бягство в спомените - за големи театрални спектакли и значими кинорежисьори, за талантливи актьори и артистични празници, от което имаме нужда днес. Тази книга е още по-важна във време, когато дефицитът на искрени емоции е завладял живота ни, защото е открита територия за хумор и любов, в която всеки е добре дошъл, посочват от издателството.В книгата се отразяват най-бляскавите години на Сатиричния театър, прохождането на телевизията в България и славни истории от биографията на актьора, свързани с работата му в радиото и киното в продължение на повече от половин век.Кратко представяне на книгата чуйте в звуковия файл.

Жената на Анастасов - Мария Косева: Всяка нощ сънувам Никола!

"Не мога да преживея липсата на Никола, но не искам да занимавам хората с това. Сънувам го постоянно, плача си, но както знаете, не давам интервюта. След дни ще бъда на представянето на втората му книга - "Истории с усмивка". Радвам се, че хората пазят весели и хубави спомени с мъжа ми. Любовта им ме прави щастлива".

ФАТАЛНАТА ОСМИЦА В ЖИВОТА НА НИКОЛА АНАСТАСОВ

Няма три месеца откакто си отиде и Никола Анастасов от блестящата плеяда  актьори от „Сатирата”. Актьори, които пленяваха публиката, които всеки искаше да докосне.