22.10.2016

Папа Франциск отправи молитва за прекратяване на огъня в Сирия

Папа Франциск се моли за незабавно прекратяване на огъня в Сирия или поне за примирие, което ще направи възможна евакуацията на цивилни и особено на децата, предаде АФП, предаде БНР.  "Искам да подчертая близостта си до всички жертви на нечовешкия конфликт в Сирия. С чувство на неотложност повтарям апела си и моля отговорните, с цялата си сила, за незабавно прекратяване на огъня", заяви папа Франциск на ежеседмичната си аудиенция.

Още

Папа Франциск се моли за незабавно прекратяване на огъня в Сирия

Папа Франциск се моли за незабавно прекратяване на огъня в Сирия или поне за примирие, което ще направи възможна евакуацията на цивилни и особено на децата, предаде АФП. Искам да подчертая близостта си до всички жертви на нечовешкия конфликт в Сирия. С чувство на неотложност повтарям апела си и моля отговорните, с цялата си сила, за незабавно прекратяване на огъня, заяви папа Франциск на ежеседмичната си аудиенция.

Папа Франциск за пореден път призова за спиране на войната в Сирия и за грижа за бежанците

За спиране на войната в Сирия и грижа за бежанците с християнско милосърдие за пореден път призова папа Франциск. В събота в Краков той се срещна с католическата младеж. На срещата присъства и българката Росица Златева, която разказа в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" за какво е призовал папата: Папата казва, че ние трябва с християнска любов и търпение, с милосърдие да ги приемем, да нахраним гладните, да облечем тези, които нямат дрехи, да подслоним бездомните. Златева допълни: Папата много често говори за това, че тези, които водят войни, са забравили цената на човешкия живот и че животът е дар от Бога. Те са забравили, че само Бог има правото да вземе обратно хората. Нищо не може да оправдае проливането на кръв, това каза светият отец.Цялото интервю с Росица Златева можете да чуете в звуковия файл.

Папа Франциск с огромна молба!

В сряда папа Франциск помоли за незабавно прекратяване на огъня в Сирия, призовавайки „поне“ за примирие, което да позволи на цивилните и особено на децата да се евакуират, предава агенция "Фокус", позовавайки се на AFP. 

Единият от нападателите във френската църква бил познат на службите за борба с тероризма

Единият от извършителите на днешното нападение в църква във Франция, при което загина свещеник и бяха взети заложници, е бил известен на службите за борба с тероризма, съобщиха запознати с разследването източници, цитирани от Франс прес. Мъжът, чието име още не е оповестено, опитал да влезе през Турция на територията на Сирия през 2015 година. Папа Франциск осъди „варварското убийство" на свеще...