26.10.2016

Четири отделения в Първа градска болница получават нова апаратура

20 нови апарати за четири отделения на обща стойност 840 хил. лв. са купени в Първа многопрофилна болница за активно лечение. Предстои в болницата да бъде сменена и отоплителната инсталация. 70 на сто от средствата за новата апаратура са предоставени от Столичната община, 30 процента - от болницата. Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че през последните години Столичната община е инвестирала над 10 млн. лв. за ремонт и оборудване на общински болници и диагностично-консултативни центрове. Само през тази година над 4,6 млн. лв. са отделени за модернизация на общинското здравеопазване. Фандъкова обаче подчерта, че и директорите на лечебните заведения трябва да мотивират лекарите и персонала, да умеят да привличат европейски средства.

Още

Обзор на Втора лига, X кръг (първа част)

Отборът на Етър Велико Търново води във временното класиране във Втора лига с 21 точки в актива си, след изиграването на двубоите от 10-я кръг. Какво още се случи в мачовете от кръга, вижте в Първата част от Обзора на Втора лига по DIEMA SPORT. ВИЖТЕ ВТОРА ЧАСТ ТУК ВИЖТЕ ТРЕТА ЧАСТ ТУК ...

С условна присъда завърши на първа инстанция делото срещу мнимия кардиолог д-р Иван Вуцов

Софийският районен съд осъди на 2 години условно лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок доктор Иван Вуцов, който бе обвинен в документна измама. Старозагорският лекар е използвал съзнателно, чрез сестра си, подправен документ за придобита квалификация по специалността "кардиология"  пред експерт в Отдела за следдипломно обучение на Медицинския университет в София. За съставянето на фалшивата диплома съдът не търси наказателна отговорност от д-р Вуцов. Адвокатите на лекаря, който близо 20 години практикува с фалшива диплома по специалността "кардиология", са заявили, че ще обжалват присъдата пред по-висша съдебна инстанция, каквато се явява Софийският градски съд. 

Промени в мачовете на Първа професионална лига

Българският футболен съюз (БФС) направи промени в ХІІІ кръг на Първа професионална лига  по настояване на МВР заради предстоящите президентски  избори със съгласието на Футбол Про Медия и Нова Броудкастинг груп. Срещата между отборите на „Славия” и „Дунав” ще се играе на 02.11 (сряда) 2016 г. от 15.00 ч, вместо на 05.11 (събота)  от 15.00 ч. Срещата между отборите на „Верея”  и „Локомотив ” (ГО) ще се играе на 04.11 (петък) 2016 г. от 13.00 ч, вместо на 05.11 (събота)  от 13.00 ч. Срещата между отборите на „Монтана”  и „Ботев” (Пд) ще се играе на 03.11 (четвъртък) 2016 г. от 15.30 ч, вместо от 16.30 ч. Срещата между отборите на „Лудогорец” и „ЦСКА-София“ ще се играе на 05.11 (събота) 2016 г. от 15.00 ч, вместо от 17.30 ч. Със съгласието на двата клуба  срещата от ХІІ кръг „ Лудогорец” 2  - „Ботев” (Гълъбово)  ще се играе на 11.11 (петък) 2016 г. от 14.30 ч вместо на 03.11 (четвъртък) 2016 г.

Прокуратурата се похвали с присъда на първа инстанция за купуване на глас на изборите от 2015 г.

По-малко от две седмици преди президентските избори на 6 ноември, прокуратурата се похвали с осъден, на първа инстанция мъж, предложил пари за гласуване за определен кандидат за общински съветник на местните избори от октомври 2015 г. 34-годишният мъж с инициали Иван Д. е осъден за това, че в периода 19-20 октомври 2015 г. е предложил на двама души сумата от по 30 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на кандидат за общински съветник от Земеделски съюз...

Първа присъда за купуване на изборни гласове в Пловдив

Пловдивчанинът Иван Д. е осъден за търговия с изборни гласове на 1 година условно с 3 години изпитателен срок, , съобщиха от прокуратурата. 34-годишният мъж е признат за виновен за това, че в периода 19-20 октомври 2015 г.  предложил  на С. С. и Т. К. сумата от по 30 лв., на всеки един от тях, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на кандидат за общински съветник от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” в ОИК Пловдив.