24.10.2016

Служител в ООН: Доналд Тръмп ще бъде опасен!

Ако кандидатът на републиканците Доналд Тръмп бъде избран за президент на САЩ, това ще бъде „опасно от международна гледна точка“, заяви в сряда високопоставен служител на ООН по правата на човека, предава Reuters. 

Още

Представител на ООН критикува остро Доналд Тръмп

Ако бъде избран, той е опасен за света, каза върховният комисар на ООН за правата на човека

Москва харесвала повече Клинтън, отколкото Тръмп

Слабата и нерешителна Хилари Клинтън е много по-приемлива за Кремъл, отколкото нейният съперник Доналд Тръмп. Това заявява в интервю за в. „Бостън хералд“ бившият постоянен представител на САЩ в ООН Джон Болтън. Според него не е вярна тезата, че Москва се опитва да помогне на кандидата на републиканците в предстоящите избори за президент. Ако аз седях в Кремълския кабинет на Путин, то бих желал да видя за президент Хилари Клинтън. Тя е слаба и нерешителна, тя е бюрократ и по тази причина я бих предпочел да води Америка, а някой като Тръмп, посочва Джон Болтън. Самият Владимир Путин на няколко пъти посочи, че Русия би работила с всеки, избран от американския народ, президент. От своя страна Доналд Тръмп застъпва тезата, че САЩ трябва да нормализират и затоплят отношенията с Русия. Хилари Клинтън пък продължава да подкрепя политиката на санкции, водена от президента – демократ Барак Обама....

Болтън: "Слабата и нерешителна" Клинтън устройва Путин повече от Тръмп

Твърденията, че Русия се опитва да осигури на Доналд Тръмп победа на президентските избори в САЩ, са безпочвени. Това мнение изрази бившият постоянен представител на САЩ в ООН Джон Болтън каза в интервю за "Бостън Хералд "(Boston Herald), цитирано от RT в неделя (23 октомври). Според политика ако това наистина беше така, Москва би действала много "по-тънко".

Клинтън иска забранени за полети зони в Сирия

За създаването на зони, забранени за полети се обяви кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън. Тази своя позиция тя повтори и по време на третия и последен дебат със своя опонент от Републиканската партия Доналд Тръмп. Хилари все пак припомни, че налагането на тези зони трябва да стане след преговори с Русия и Сирия. Основната тях цел е да гарантират безопасни хуманитарни убежища. Бившият държавен секретар е против засилването на американското военно присъствие в Ирак и Сирия. Франция и Германия предупредиха, че не изключват възможността за налагане на санкции срещу Русия заради нейните бомбардировки в Алепо. В Берлин Франсоа Оланд и Ангела Меркел обсъдиха с руския президент Владимир Путин ситуацията в Сирия и поискаха от него да спре въздушните удари в Сирия. Путин отбеляза от своя страна, че Русия иска да удължи възможно най-дълго паузата в бомбардировките, но това зависи от ситуацията на терен там. Франсоа Оланд определи ситуацията в Алепо като военно престъпление и хуманитарна катастрофа. Говорим за престъпни деяния там, за престъпления срещу цивилното население, обобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел. Ситуацията в Алепо предстои да бъде обсъдена на закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН....

Ал Хюсеин: Избирането на Тръмп за президент на САЩ е опасно от международна гледна точка

Ако кандидатът на републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп бъде избран за президент, това би било "опасно от международна гледна точка", заяви Зейд Раад ал Хюсеин, върховен комисар по правата на човека на ООН, предаде БНР.  Той допълни още, че вижданията на Тръмп относно уязвимите групи и използването на мъчения, забранени от международния закон, са "дълбоко обезпокоителни и тревожни".