21.10.2016

ДПС поиска извънредно заседание на парламента, на което той да се разпусне

Свикване на извънредно заседание на Народното събрание с точка за неговото саморазпускане и определяне на дата на предсрочни парламентарни избори. Това поиска лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ току-що. Той обяви, че депутатите на движението ще подкрепят подписка за свикване на извънредно заседание на НС с такава точка.

Още

Бойко Борисов коментира решенията на ДПС и ДОСТ

В коментар на обявените решения на ДПС и ДОСТ, премиерът Бойко Борисов преповтори позицията си, че всяка сериозна партия трябва да издигне свой кандидат за президент, да застане зад него и да се определи чрез него.

Орешарски: Благодарен съм на ДПС за подкрепата, това е надежден партньор

"Благодарен съм на ДПС, че ме подкрепиха, защото това е един надежден партньор, който разполага с изключителни професионалисти и много опит", написа в профила си в Туитър кандидатът за президент Пламен Орешарски. По-рано днес той изрази благодарност към ДПС и по време на пресконференция във Видин, където заяви увереност, че тази подкрепа е първата, но не последната, която партии, обществени и граждански сдружения ще заявят до деня на изборите. "До 6-и аз ще имам подкрепата...

Бойко Борисов: ДПС играят честно, заставайки зад Орешарски

Борисов посочи, че през мандата си БСП са ръкопляскали на Орешарски, ставали са му на крака в залата на Народното събрание, но са го изоставили, докато ДПС последователно стои зад него.

ДПС подкрепи кандидатурата на Пламен Орешарски за държавен глава

В същото време ДОСТ дадоха непоискана подкрепа за ГЕРБ

Борисов: ДПС поне са честни за Орешарски, БСП му ставаха на крака, а го изоставиха

В отговор на журналистически въпроси в Брюксел Бойко Борисов, който е там на заседание на Европейския съвет, коментира и кандидатпрезидентската кампания в България. Относно изказаната днес подкрепа от лидера на партия ДОСТ Лютви Местан за Цецка Цачева, Борисов подчерта, че тя не е търсена и искана, и предположи,