28.10.2016

Фермери от Подбалкана искат облекчаване на режима за директни продажби

Стопани от Карловско отчитат завишени приходи, след като са започнали сами да преработват продукцията си

Още

Фермери от Подбалкана настояват за облекчаване режима на наредбата за директни продажби

За облекчаване режима на наредба 26 за директни продажби настояват фермери от Подбалканския регион, съобщи БТА. Регистрираните по нея производители могат да продават произведената в стопанството им продукция на територията на областта, в която е фермата, и в още една съседна административна област. Те настояват да им се даде възможност да реализират продукцията си и на други пазари, извън тези две области, както и да преработват цялото добивано количество мляко. Тази позицията те...

Бедствие в Подбалкана: Розино е под вода, Клисура със срутена подпорна стена (СНИМКИ)

Карловското село Розино е под вода, съобщи за БЛИЦ кметът Ангел Шаламанов. Около 19.30 часа се е изляло огромно количество дъжд и е паднала градушка с големината на орех.

Холивудски екшън в Подбалкана: Млад мъж краде кола, ченгета го преследват

Истински холивудски екшън се разигра преди три дни в Подбалкана. Като по сценарий за лош криминален филм, на 26 юни 2016 г. в Районното полицейско управление на Карлово е получен сигнал, че колегите им от Пирдоп преследват лек автомобил „Ситроен" и очакват подкрепление. В ролята на лошия се оказва 24-годишният Райчо, който откраднал колата от гара Елин Пелин.

Порои и градушка помляха Подбалкана

Карлово, Сопот, Баня и близките до тях населени места бяха удавени от силен дъжд, придружен със ситна градушка. "Няколко къщи в Баня са наводнени, както и 4 улици. По две от тях миналата седмица ВиК копаха, за да търсят повреда. Не я откриха и заровиха дупките, които сега отново зейнаха. Кола може да се мушне в тях", ядосва се кметът на курортното градче Стамен Гешев. По думите му дъждът е валял около половин час, но е причинил значителни щети. Ниските улици в Карлово са се превърнали в реки. В Карловското село Розино се е излял невиждан от години порой, придружен с гръмотевици, предаде кореспондентът на НовинитеБГ оттам - Емилия Бояджиева.  

Порои и градушка удариха Подбалкана

Карлово, Сопот, Баня и близките до тях населени места бяха удавени от силен дъжд, придружен със ситна градушка. "Няколко къщи в Баня са наводнени, както и 4 улици. По две от тях миналата седмица ВиК копаха, за да търсят повреда. Не я откриха и заровиха дупките, които сега отново зейнаха. Кола може да се мушне в тях",

Две години от зверското убийство на Рогача, близките искат още обвинения по скандалния случай

На този ден преди две години Карлово изтръпна. От Университетска болница Пловдив дойде тъжната вест, че след месец и  половина в кома е издъхнал зверски пребития от тълпа роми в село Розино бизнесмен Георги Рогачев. Днес, две години след кончината на 58-годишният мъж, убийците Николай Стоянов-Чичото и племенникът му Иван Стоянов са с по 20 и 18 години затвор. Двамата роми обжалват пред Апелативен съд Пловдив наказанията си, Чичото въобще отрича да е удрял или причинил смъртта на Рогачев. Дъщерята на убития-Мариана Костадинова и брат му-Кольо Рогача, известна фигура в ъндърграунда на Подбалкана, искат доживотни присъди.