26.10.2016

Евстатиев съжалявал, извинява се! Ирена обаче сама си искала водка

Бившият кмет на Стрелча направил много за града, твърди брат му

Още

Меса, сирена, че и люти чушки за Иън Гилън

Последни подробности за концерта на рок легендата

Ирена Перфанова: Цели сгради се продават още на етап "строеж"

Причината цените на жилищата "на зелено" да надхвърлят стойността на вече готовите жилища е тоталната продажба още в етап на строеж. Това обясни за "Хоризонт" Ирена Перфанова , председател на Националното сдружение "Недвижими имоти": Много трудно се прави сравнение каква е била цената в началото на проекта и на финала, защото имотите вече са продадени, когато обектът е завършен. Според Ирена Перфанова хората вече имат завишени изисквания при търсене на имот. Тя очерта профила на имотите, които са най-близо до очакванията на клиентите така - ново строителство или ако е старо, да бъде в добро състояние, с добро местополежние и добре поддържани общи части. По-високите изисквания на търсещите имот предопределят и по-голямото предлагане на пазара. Българските брокери са в очакване на новите международни стандарти, които уеднаквяват практиката в професиите, свързани с недвижими имоти. Те ще са готови до края на годината. Стандартите ще засегнат както начина на измерване на площта, така и самото строителството и посредническата дейност. Изключително важно е да има уеднаквен стандарт по измерването, защото това ориентира инвеститорите, каза още Перфанова. Освен това пресмятането на площта е в основата на определянето на цената, отпускането на кредити и изготвянето на анализи за пазара на имоти. Основният протест на брокерите от вчера е провокиран от технически проблеми при обработка на данните в Агенцията по вписванията, стана ясно още от думите на Ирена Перфанова. Цялото интервю е в звуковия файл.

Ето какво се случи с щерката на Ирена Милянкова (СНИМКА)

"Честит Рожден Ден, мило дете! Усмихвай се, животът е красив!", написа в профила си манекенката Ирена Милянкова. Дъщеря й, която е истинска красавицата вчера навърши 15 години. Мелани-Роуз твърдо е поела по стъпките на майка си, пише lifestyle.bg.

Поклоннически маршрути в България и Русия обсъждаха духовници от двете страни със зам. министър Ирена Георгиева

Създаването на поклоннически маршрути и организирането на пътуванията на вярващи православни християни между България и Русия. Това бе тема от първата тристранна среща между заместник Министъра на Туризма Ирена Георгиева, гостуващият у нас Богоридски епископ Антоний - викарий на Руския патриарх Кирил и Неврокопския митрополит Серафим. Заместник министърът на туризма Ирена Георгиева определи срещата като важна стъпка в развитието на българо-руските отношения в сферата на туризма. Министерството се ангажира да популяризира обектите, които ще бъдат включени в бъдещите поклонически турове у нас. Обсъдена е и необходимостта от специална подготовка на екскурзоводите, които ще изнасят беседите. Гостуващият у нас Богоридски епископ Антоний подчерта че през последната година се забелязва ръст на интереса от страна православните християни от Русия към България. Този интерес е свързан с канонизацията през февруари по време на Архиерейския събор на Руската православна църква на архиепископ Серафим, чиито мощи се намират в София. Набелязахме конкретни стъпки за развитието на поклонническия туризъм. Говорихме за идването в България, както на поклонници от Русия, така и за пътуванията на руските поклонници, които живеят извън пределите на Русия в над 900 енории."   Към Софийска митрополия е създаден поклонническо информационен център, който вече функционира, съобщи Неврокопския митрополит Серафим, който отговаря за поклонническия туризъм в Светия Синод на Българската православна църква:

Ирена Милянкова: От малка искам много деца, питайте баба!

Актрисата загърби киното, занимава се с недвижими имоти

Днес почитаме паметта на красива и смирена великомъченица! Трябва да почерпят 18 страхотни имена

Света Злата Мъгленска е българска и гръцка светица и великомъченица, живяла през 18 век по време на Oсманското робство в България. Ражда се в бедно семейство в село Слатина (в превод на гръцки език Хриси), Мъгленско. Злата има още три сестри.