27.10.2016

Крадец задигна злато за 600 лева от частен дом в Долна Градешница

Крадец открадна златни накити на обща стойност около 600 лева от частен дом в село Долна Градешница. Вчера около 16.10 часа е получен сигнал в полицията в Сандански за това, че на 7 октомври 2016 година е извършена домовата кражба. След незабавно проведени издирвателни мероприятия, полицаите установили, че отговорен за престъплението е младеж от Благоевград. 21-годишния Е. Г. е задържан със заповед за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сандански.Работата по случая продължава....

Още

Семейство пусна майстор в дома си, а той им се отблагодари по най-долния начин

Полицията в Сандански арестува вчера 21-годишен благоевградчанин, майстор-строител, обрал къща в село Долна Градешница. Благоевградначинът бил нает от семейство да ремонтира част от дома им и за да не пътува всеки ден, любезните домакини го оставили да спи в къщата. Вчера обаче, когато той свършил обекта и си тръгнал, било установено, че липсват над 30 грама златни накити, съобщава struma.com.

Проверяват строителството на „Западната дъга” на София

 Проверка на изграждането на втората част от Западната дъга на Софийския околовръстен път ще направят утре министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Инспекцията ще се състои при пътен възел „Ломско шосе“. Днес правителството взе решение за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост за държавна нужда, необходими за изграждането на лот 3.3 от автомагистрала „Струма“. Имотите се намират в землищата на гр. Кресна и с. Долна Градешница, община Кресна, с. Илинденци и с. Микрево, община Струмяни, с. Плоски, с. Поленица, с. Лешница, с. Дамяница и гр. Сандански, община Сандански, област Благоевград. Финансирането на процедурата се осигурява от АПИ. Решението на правителството може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица, уточняват от пресслужбата на МС.

Отчуждават частни имоти заради магистрала „Струма“

Правителството прие решение за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост за държавна нужда, необходими за изграждането на лот 3.3 от автомагистрала „Струма“. Това решиха днес на заседанието на Министерски съвет. Имотите се намират в землищата на гр. Кресна и с. Долна Градешница, община Кресна, с. Илинденци и с.

Пороен дъжд се излива в района на Кресна

 Пороен дъжд вали в района на Кресна-Долна Градешница и Сандански, информира "Фокус". На много места по пътя са се образували колони от леки автомобили и ТИР-ове.