25.10.2016

20 станаха смъртните случаи от холера в Хаити

Ураганът Матю, който удари северните и западните части на Хаити, е причина за разпространението на болестта холера в страната. Заболелите са стотици, а смъртните случаи до момента - 20, твърди министърът на здравеопазването Дафни Делсоин:   Правителството на Хаити е обезпокоено от епидемията на болестта и предприема незабавни мерки. Най-важното нещо в момента е да се подобрят санитарните условия в районите, през които премина ураганът. Трябва да осигурим достъп на хората до чиста или бутилирана вода. Световната здравна организация обяви, че ще изпрати един милион ваксини против холера в Хаити в опит да се контролира епидемията.

Още

Бум на холера след урагана Матю: ООН иска $200 млн. за Хаити!

ООН иска $200 млн., за да се справи с холерата в Хаити, съобщава в. "Фигаро". От тях $40 млн. са нужни до края на 2017 г.

Десетки престъпници избягаха от затвор в Хаити, има загинали

Масово бягство от затвор в Хаити. Стотици затворници се издирват. Бегълците убили пазач и откраднали огнестрелно оръжие, съобщава Нова телевизия. Властите, с помощта на миротворци на ООН, вече са започнали преследване на 174 лишени от свобода.   Един полицай е убит, един затворник е починал при бягството, други трима са ранени.

Над 170 души избягаха от затвор в Хаити

174-ма затворници избягаха от затвора Аркае в северната част на Хаити, съобщи БТА. Вчера бегълците са убили един охранител и откраднали огнестрелни оръжия. Сега се провежда операция на полицията, подкрепяна от мироопазващите сили на ООН, по залавянето сп. Министърът на правосъдието на Хаити Камий Едуар Жуниор съобщи, че един затворник е загинал, след като паднал от стена и си ударил главата по време на бягството. "Един полицай беше убит по време на инцидента, трима...

174 затворници избягаха от затвор в Хаити, има загинали и ранени

Бегълците убили пазач и откраднали огнестрелно оръжие

174 затворници избягаха от затвор в Хаити, има загинали и ранени (ВИДЕО)

Бегълците убили пазач и откраднали огнестрелно оръжие

170 престъпници избягаха от затвор в Хаити

Полицията и мироопазващите сили на ООН започнаха операция по залавянето им