25.10.2016

Още

Два столични квартала без ток след като дъжда наводни съоръжение на ЧЕЗ

  Проливният дъжд, който продължи цяла нощ, наводни съоръжение на ЧЕЗ и остави без електрозахранване клиенти на компанията в София, пише БГНЕС. В момента засегнати от обилния дъжд са клиенти в районите Триадица и Лозенец. Екипи на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването и по прогнозни данни ще отстранят повредите в рамките на един час. „Извиняваме се на клиентите за причиненото неудобство, мобилизирали сме всички необходими екипи и специалисти, за да се справим със създалата се ситуация по възможно най-бързия начин“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“. 

Дъждът наводни съоръжение на ЧЕЗ в София и остави два квартала без ток

Проливният дъжд, който продължи цяла нощ, наводни съоръжение на ЧЕЗ и остави без електрозахранване клиенти на компанията в София. Най-засегнати от обилния дъжд са клиенти в районите "Триадица" и "Лозенец". Електрозахранването на всички клиенти в тези райони вече е възстановено, увериха от ЧЕЗ. "Извиняваме се на клиентите за причиненото неудобство, мобилизирали сме всички необходими екипи и специалисти, за да се справим със създалата се ситуация по възможно най-бързия начин", каза Васил Василев, директор в дружеството....

Столичната община планира над 20 милиона за строеж и ремонт на детски градини

Над 20 милиона лева са заложени тази година в бюджета на София за изграждане и реконстукции на детски градини. Няма чакащи деца за градинските групи на 18-о Обединено детско заведение в столичния район "Средец", посочи кметът Йорданка Фандъкова, която днес провери ремонтните дейности: 15 района от общо 24, в които на практика няма чакащи деца за първа група на детските градини към момента, а в останалите райони, най-натоварените, от гледна точка на чакащи за детската градина за първа група, това са тригодишните деца. Това са районите "Овча купел", "Лозенец" и "Витоша". Интересно е, че в големите райони, в които традиционно броят на чакащите е по-голям, нямат към момента проблеми с чакащи за детските градини. Проблемът остава при яслените групи, при дечицата, които са родени 2014-2015 година, "Младост", "Триадица" е с проблеми по отношение на детските ясли, също "Овча купел", "Подуене", но също има и райони, които в яслените групи също има преодоляване на недостига.