27.10.2016

Видео: Британци използват новите пластмасови банкноти, за да слушат грамофонни плочи

Новите пластмасови банкноти от 5 паунда намират интересни приложения на Острова. Те не могат да бъдат мачкани, много са твърди и не горят. Освен това се случват странни неща, когато The post Видео: Британци използват новите пластмасови банкноти, за да слушат грамофонни плочи appeared first on IDG.

Още

Изследване: Британците се редят на опашки 17 дни годишно

Жителите на Великобритания са известни със склонността си да се редят на опашки. Резултатите от направено в страната проучване показват, че 17 дни от годината на средностастическия британец преминават в редене на опашки, пише в. "Дейли експрес", предаде БНТ. Британците се редят на опашки средно 67 минути и 43 секунди дневно. Това се равнява на над един ден месечно или на 17 дни и четири часа годишно. Проучването показва, че за поданиците на Нейно Величество 6 минути и 54 секунди дневно преминават в редене на опашки за билети за транспорт, 9 минути и 9 секунди - в чакане в банката или пощата, а 13 минути и 15 секунди - в чакалнята на лекар или зъболекар. Ако не се редяха на опашки, британците щяха да разполагат с 8 часа седмично на човек за други занимания. Ако ги имаха на разположение, жителите на Острова биха ги използвали най-вече за четене, излежаване, спорт или изучаване на чужд език.

Британците се редят на опашки 17 дни годишно

Жителите на Великобритания са известни със склонността си да се редят на опашки. Резултатите от направено в страната проучване показват, че 17 дни от годината на средностастическия британец преминават в редене на опашки, пише в. "Дейли експрес".

Британци откриха Академия за шофиране върху лед

Британската компания Jaguar Land Rover откри първата си Академия за шофиране върху лед, която предлага уникално преживяване зад волана и приключенско пътешествие на ръба на Полярния кръг. В тестовата база на компанията за изпитване на автомобили в студено време в Лапландия, гостите на Академията ще имат възможността да изпитат нещо ново и различно с мощните автомобили Jaguar и Land Rover.

Британците предпочитат по-строг граничен контрол пред достъпа до пазара на ЕС

Британците предпочитат по-строг граничен контрол пред достъп до единния пазар. Това става ясно от социологическо проучване на ITV, цитирано от "Блумбърг".

Британците поставят като приоритет в преговорите за Brexit миграцията

Анкета показва, че 56% от жителите са по-загрижени за имиграцията, отколкото за това кралството да си запази търговските ползи от членството си в блока

Решението на британците да излязат от Евросъюза ще забави икономическия растеж на Германия

Решението на британците да излязат от Евросъюза ще забави икономическия растеж на Германия още преди самия Брекзит, съобщи вестник „Райнише Пост“, като се позова на проучване на Кьолнския институт за икономически изследвания.  Според института негативният ефект върху най-голямата икономика в Европа през 2017 година ще бъде четвърт процентен пункт.  Германският експорт ще падне с 9 на сто вследствие на отслабването на паунда и на британската икономика като цяло, прогнозират от Кьолнския институт.